LUNDIN PETROLEUM
SÄNKER PRODUKTIONSPROGNOS KRAFTIGT 2015 (NY) (Direkt)

2015-08-05 07:53

(tillägg: från mitten av artikeln)

STOCKHOLM (Direkt) Lundin Petroleum sänker sin produktionsprognos för 2015 rejält i samband med sin halvårsrapport.

Oljeproduktionen, i genomsnitt, för i år bedöms nu hamna kring 32.000 fat per dag under innevarande helår, att jämföra med tidigare bedömning om 41.000-51.000 fat oljeekvivalenter per dag.

Väntat var 39.698 fat, enligt SME Direkt.

"Vi har reviderat vår förväntade produktion för helåret 2015 till 32.000 fat oljeekvivalenter per dag, främst på grund av den reviderade produktionsprognosen för Brynhild och den försenade installationen av Edvard Griegs processdäck. I denna reviderade prognos ingår endast ett begränsat bidrag från Edvard Grieg, eftersom detta fält inte kommer att tas i produktion förrän i slutet av december 2015".

Bolagets målsättning är fortfarande att nå en produktionsnivå om 75.000 fat olja per dag vid slutet av 2015, efter att Edvard Grieg tagits i produktion, framgår det vidare.

Produktionsstarten av det norska Johan Sverdrup-fältet väntas fortfarande till slutet av 2019.

"Brynhilds produktion under det första halvåret var strax över 3.000 fat olja per dag, vilket var mer än 60 procent under förväntad produktion. Vi har kunnat notera att produktionen har förbättrats under de senaste veckorna, men vi har ändå reviderat våra produktionsprognoser till vad vi anser är mer sannolika nivåer. Detta kommer tillsammans med produktionen för första halvåret att ha en negativ påverkan på vår förväntade produktion för 2015", kommenterar oljebolaget det norska Brynhild-fältet.

Det norska Edvard Grieg-fältet kommenteras:

"Utbyggnadsprojektet Edvard Grieg har gjort goda framsteg och vi ligger i fas för att starta produktionen mot slutet av 2015. Efter det lyckade färdigställandet av processdäcken för Edvard Grieg behövde vi vänta ett par månader på ankomsten av lyftkranen "Thialf". Processdäcken har nu framgångsrikt installerats och anslutnings- och driftssättningsarbete offshore pågår. Den flytande boendeplattformen Safe Boreas är sammanlänkad med plattformen genom brygginstallationer och fler än 400 personer är för närvarande ombord och engagerade i arbetet offshore. Förseningen av lyftkranen har flyttat fram vår förväntade produktionsstart från början av fjärde kvartalet till slutet av fjärde kvartalet, med en åtföljande påverkan på vår förväntade produktion för 2015".

Henrik Svensson +46 8 5191 7924
Nyhetsbyrån Direkt


Orrön Energy - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -