På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Sök på Placera

Podd: Så agerar vi i nya börsoron

Placerapodden: Denna veckas avsnitt av Redaktionspodden avhandlar dagens turbulens, vinnare och förlorare på sista tidens ras i Evolution, skattetips och affärerna vi gjort i veckan. Medverkar gör Ellinor Beckett, Pär Ståhl och Martin Blomgren.

Publicerad: 2021-11-26 13:32 av Placera.

”Storstäderna är inte döende”

Fastighetsaktier: Urbaniseringen dog inte med pandemin, tvärtom. Det säger fondförvaltaren Tom Walker på Schroders som ser intressanta lägen i flera fastighetssegment, medan andra döms ut. Han pekar också ut sina topp-val i en intervju med Placera.

Publicerad: 2021-11-26 11:57 av Martin Blomgren

Världens potential enligt analytikerna

Aktiekommentar: Utbombade e-handlare, tyska bioteknikbolag och bettingjätten Draftking tillhör aktierna med störst kurspotential i världen - medan Tesla, Tomra och EQT borde falla tillbaka. Det visar en genomgång av analytikernas riktkurser för världens största bolag.

Publicerad: 2021-11-25 09:02 av Martin Blomgren

Därför ska du äga marknadsledarna

Börskommentar: Det är lätt att lockas av bolag som vill sticka upp och utmana jättarna med nya produkter eller tjänster. Oftast är det smartare att investera i marknadsledarna – av en mängd skäl.

Publicerad: 2021-11-24 08:50 av Martin Blomgren

Så hittar vi vinnaraktierna

Placerapodden: Denna vecka pratar Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Karl Lans, Pär Ståhl och Pekka Kääntä vilka de viktigaste kriterierna är när de letar vinnaraktier. Utöver det diskuteras inflation, havremjölk, elbilar och egna affärer.

Publicerad: 2021-11-19 13:52 av Placera.

Spac-bolagen har vaknat till liv

Börs: De amerikanska spac-bolagen säckade ihop rejält efter vinterns rally, men i höst har trenden vänt med hjälp av elbilshysterin. Att välja med stor omsorg gäller för den som vill investera.

Publicerad: 2021-11-17 14:44 av Martin Blomgren

Rusning till Polestar-spacen

Börs: Elbilstillverkarna har medvind på börsen. Efter att ha stått parkerad kring introduktionskursen rusar nu även Gores Guggenheim, det noterade spac-bolaget som är på väg att ta Volvo Cars elbilsbolag Polestar till börsen.

Publicerad: 2021-11-16 11:26 av Martin Blomgren

Hedgeförvaltarens bästa värdecase

Börs: Småbolag i värdefållan kan stå inför en uppvärdering de kommande åren när inflationen börjar spöka. Det tror Stefan Roos på hedgefonden Origo, som i en intervju med Placera berättar vilka aktier han har ökat i under hösten och vilka han har blankat.

Publicerad: 2021-11-15 09:07 av Martin Blomgren

Sälj aldrig de här evighetsaktierna

Redaktionspodden: Denna vecka pratar Pär Ståhl, Karl Lans, Ellinor Beckett och Martin Blomgren kärnkraftaktier, ICA-utköpet, portföljommöbleringar, aktierna som sannolikt kommer att gå starkt nästa år och varför man aldrig ska lura sina vänner att sälja aktier som rusat.

Publicerad: 2021-11-12 13:22 av Placera.

Storbolag med värderingspotential

Börs: Kursrörelserna har varit kraftiga det senaste kvartalet för många av Stockholmsbörsens storbolag. Vinstprognoserna för 2022 har däremot inte alltid gått samma väg, vilket öppnar intressanta möjligheter.

Publicerad: 2021-11-09 16:27 av Martin Blomgren

Ta en snabb tur med Nimbus

Aktieanalys: Båtsäsongen är över för året, men det kan vara en bra tid att plocka upp en båtaktie som hamnat i börsskugga. Placera synar möjligheterna i Nimbus.

Publicerad: 2021-11-08 14:15 av Martin Blomgren

Aktierna man alltid ska köpa

Placerapodden: Denna vecka gästas Placeras redaktionspodd av Börsveckans Lars Frick. Han pratar om hur man hittar vinnare i börsens just nu mest nedgångna sektor. Dessutom talar Martin Blomgren, Karl Lans och Ellinor Beckett om köpvärda aktieraketer, Meta och serieförvärvare.

Publicerad: 2021-11-05 10:01 av Placera.

B&O tar upp kampen igen

Aktieanalys: Hemelektronikspecialisten Bang&Olufsen har tagit nya tag efter ännu en tuff period och nu pekar många pilar uppåt igen för bolaget. Men det är inga lätta konkurrenter som danskarna har att slåss mot.

Publicerad: 2021-11-03 09:29 av Martin Blomgren

18 köpvärda aktier i november

Köpvärda aktier: Efter en dyster septemberbörs återvände glädjen igen i oktober, trots att rapporterna bjudit på blandade signaler. Här är aktierna som vi på Placeras redaktion tycker är mest intressanta när vi går in i november.

Publicerad: 2021-11-01 13:25 av Martin Blomgren

Daytraderdrömmar och vilda noteringar

Placerapodden: I veckans fullspäckade redaktionspodd talar Ellinor Beckett, Martin Blomgren, Pär Ståhl och Ludvig Löngårdh om rapporter, Volvos börsintroduktion, daytrading, Ryssland, heta avknoppningar och streamingjätten bland annat.

Publicerad: 2021-10-29 14:53 av Placera.

Originalet Indutrade pumpar på

Aktieanalys: Det finns många kopior men ett av originalen bland serieförvärvarna, Indutrade, fortsätter att hålla fanan högt. Kvaliteten på bolaget och utförandet är det inget fel på - värderingen är mer svårsmält.

Publicerad: 2021-10-28 14:09 av Martin Blomgren

Trotsa bruset, öppna för Assa Abloy

Aktieanalys: Högre stålpriser, skakig marknad i Kina och utspädning från förvärv tynger lönsamheten i låsjätten Assa Abloy. Samtidigt har värderingen kommit ned till intressanta nivåer och nästa år kan bruset klinga av.

Publicerad: 2021-10-27 14:18 av Martin Blomgren

Rapporterna: Svaren vi har fått

Rapportkommentar: Inför den svenska rapportperioden såg vi sex nyckelfrågor att hålla koll på när börsbolagen släppte sina siffror. Några frågetecknen börjar rätas ut, medan andra snarare har blivit större.

Publicerad: 2021-10-25 11:34 av Martin Blomgren

Ordernedgång skuggar Volvos styrkor

Rapportkommentar: Volvo fortsätter att visa bra effektivitet i ett stökigt produktionskvartal, samtidigt som Kina och orderingången lägger viss sordin på stämningen. Vi avskräcks inte av de fallande beställningarna.

Publicerad: 2021-10-21 14:31 av Martin Blomgren

TV: Blomgren och Beckett om Q3

TV: Idag var kvartalets rapporttätaste morgon. Martin Blomgren och Ellinor Beckett går igenom höjdpunkterna.

Publicerad: 2021-10-21 09:10 av Placera.

Volvos värde varierar – teckna ändå

Aktieanalys: Det tog över 20 år, några avblåsta försök och en elektrifierad U-sväng men nästa vecka gör Volvos personbilar comeback på börsen igen. Värderingen är en röra, men vi ser ändå skäl att teckna.

Publicerad: 2021-10-20 12:49 av Martin Blomgren

Lättnad efter Sandviks startskott

Aktiekommentar: Inga stora skrällar, men ett flertal små ljuspunkter hade Sandvik att bjuda på när bolaget drog igång rapportperioden på allvar. Rapporten stärker vår optimistiska syn på aktien.

Publicerad: 2021-10-18 15:22 av Martin Blomgren

Sparfavoriterna man ska köpa och sälja

Placerapodden: I veckans redaktionspodd pratar Pär Ståhl, Martin Blomgren, Ellinor Beckett och Ludvig Löngårdh om investmentbolagspremier, riskmått, börsens mest omsatta aktier och SAS bland annat. Dessutom om börshumöret och vilka affärer vi gjort under veckan.

Publicerad: 2021-10-15 13:39 av Placera.

Börsens mest snurrade aktier

Aktiekommentar: Efter att ha kommit in i finrummet vid årsskiftet har Evolution cementerat sin plats som i särklass mest omsatta aktie i Stockholm. På väg uppåt är EQT, medan det är helt andra aktier som utmärker sig när omsättningen ställs i relation till börsvärdet.

Publicerad: 2021-10-15 08:49 av Martin Blomgren

USA-aktierna med störst kurspotential

Aktiekommentar: Amerikanska börsen ska upp med 15 procent det kommande året om aktieanalytikerna får rätt. Störst potential finns bland aktierna i kommunikations-, råvaru- och IT-sektorn.

Publicerad: 2021-10-13 14:45 av Martin Blomgren

Björnmarknaden är redan här

Aktiekommentar: Stockholmsbörsens breda index nosar på korrektionsnivåer. Men de flesta aktierna på börsen är redan där och allt fler har också gått in på björnens territorium, visar Placeras genomgång.

Publicerad: 2021-10-11 13:11 av Martin Blomgren

Det talar för att börsraset fortsätter

Placerapodden: Redaktionspodden handlar denna vecka om riskerna som finns kvar på börsen just nu, aktierna som gynnas av rymden, kommande rapportperioden och portföljen som är som ett bollhav. Medverkar gör Martin Blomgren, Karl Lans, Pekka Kääntä och Ellinor Beckett.

Publicerad: 2021-10-08 11:40 av Placera.

Rapportdags: Sex nyckelfrågor avgör

Börskommentar: Nästa vecka smygstartar rapportperioden och på börsen har frågetecknen blivit allt fler efter en relativt bekymmerslös vår och sommar. Placera går igenom de sex viktigaste faktorerna att hålla koll på när rapporterna dönar in.

Publicerad: 2021-10-08 09:11 av Martin Blomgren

Rätt etikett på Boråsbolaget: Köp

Aktieanalys: Nilörngruppen har tappat formen på börsen de senaste månaderna. Ett bra tillfälle att plocka upp en attraktivt värderad nischspelare i modebranschen.

Publicerad: 2021-10-05 15:27 av Martin Blomgren

Energiaktier laddade med potential

Börskommentar: Det höga oljepriset har smort många av de stora olje- och gasbolagens aktier i höst. Det finns potential kvar enligt analytikerna och framför allt är det energiomställningsaktierna som lockar.

Publicerad: 2021-10-04 15:02 av Martin Blomgren

Visa fler resultat