Börsen inleder på minus, SHB stiger

Börsen Stockholmsbörsen inledde något på nedsidan. Om det håller i sig kan därmed en 13 sessioners lång uppgångssvit komma att brytas.

Vid 9.30-tiden var OMXS30 ned 0,2 procent till 2.457. Aktier för 1 miljard kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen i sin helhet. Ute på de ledande Europabörserna visade Londonbörsen på en liknande utveckling som i Stockholm medan rörelserna i Frankfurt och Paris var marginella.

Inom det svenska storbolagsindexet steg Handelsbanken med drygt en halv procent. SBB sänktes 3 procent följt av Nibe, Getinge och Kinnevik med nedgångar på lite över 1 procent vardera.

Flygbolaget SAS var liksom under förra veckan flitigt handlad. Aktien var upp 4 procent. Air France-KLM har som ambition att bli ny majoritetsägare i SAS. Just nu pågår förhandlingar om att gå över 50 procent av ägandet.

SEB har inlett bevakning av specialistläkemedelsbolaget Camurus med en köprekommendation och en riktkurs på 650 kronor. Aktien stärktes 4 procent till 486:80 kronor.

Dagens industri utfärdar en köprekommendation för Elanders under vinjetten "Veckans aktie". Tidningen ser ett fyndläge i en utdelningsmaskin. Aktien avancerade 6 procent.

Börsveckan ger köpråd för spolningsbolaget Norva 24. Norva24 var upp ungefär en halv procent.

Karnell Group, en ägare av industriteknikbolag, har meddelat sin avsikt att notera sig på Nasdaq Stockholm.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -