Börsen under nollan, Viaplay stiger

Börsen Stockholmsbörsen handlades svagt ned vid lunchtid på onsdagen. Dustin rusade mot strömmen efter sin rapport. Även Viaplay var upp efter att ha fått sin räddningsplan godkänd.

Omkring klockan 12.30 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,1 procent till nivån 2.342. Även DAX i Frankfurt och CAC 40 i Paris handlades liksom i Stockholm strax under nollstrecket.

I det svenska storbolagsindexet placerade sig vitvarujätten Electrolux i botten med en nedgång om 3,4 procent utan några kända nyheter, följt av skogsbolaget SCA som backade nära 2 procent.

Även gruvbolaget Boliden fanns bland förlorarna och var ned 1,6 procent till 288 kronor. JP Morgan har sänkt riktkursen för Boliden till 265 kronor från 275 kronor med en upprepad underviktrekommendation.

Bland vinnarna återfanns medicinteknikbolaget Getinge som steg 0,6 procent till 229 kronor. Nordea Markets har återupptagit bevakning av Getinge med rekommendationen köp och riktkurs 265 kronor.

Även Atlas Copco och Essity steg 0,7 respektive 0,6 procent.

Utanför OMXS30 meddelade Skanska under tisdagskvällen att bolaget gör nedskrivningar och redovisar förändringar i fastighetsvärden om 2 miljarder kronor inom Kommersiell fastighetsutveckling, Bostadsutveckling och Förvaltningsfastigheter. Skanska-aktien var ned 2,9 procent.

Det pressade tv- och streamingbolaget Viaplay har fått sitt tidigare kända rekapitaliseringsprogram godkänt på bolagets extra bolagsstämma som hölls under onsdagsförmiddagen. Trots att en kraftig utspädning väntar de omkring 55.000 aktieägarna steg aktien 6 procent.

Dustin rusade nära 17 procent efter att bolagets kvartalsrapport visat på ett justerat ebita-resultat i det brutna räkenskapsåret som överträffat analytikernas förväntningar.

It-återförsäljaren hyser fortsatta förhoppningar om en gradvis marknadsförbättring under det första halvåret 2024.

"Vi ser ingenting just nu som tyder på att det skulle bli värre. Jag ser snarare signaler på att det blir bättre", sade Dustins vd Johan Karlsson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Oljeprospekteringsbolaget Africa Oil var upp cirka 5 procent efter att ha offentliggjort ett så kallat farmout-avtal med Totalenergies relaterad till bolagets Namibia-andelar som innehas genom bolaget Impact Oil and Gas.

Checkin.com rusade nära 15 procent. Bolaget har i ett pressmeddelande meddelat att deras samarbete med ett av världens ledande fintechbolag nu är live. Enligt Dagens industri rör det sig om Klarna.

På rekommendationsfronten har Carnegie sänkt sin rekommendation för Mycronic till behåll från köp, med riktkurs 290 kronor. Aktien sjönk 3,7 procent till kursen 273 kronor.

Även Trelleborg har fått en sänkt rekommendation från Carnegie till behåll från köp, med riktkursen 330 kronor. Aktien tappade 3,4 procent till 329 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -