Börsen nära noll, Dustin vinnare

Börsen Stockholmsbörsen inledde onsdagen med marginellt lägre kurser. Dustin rusar mot strömmen efter sin rapport medan Skanska faller efter sin miljardnedskrivning.

Omkring klockan 9.50 var det svenska storbolagsindexet OMXS30 ned 0,1 procent till nivån 2.433. De ledande Europabörserna handlades liksom i Stockholm nära nollstrecket.

I storbolagsindexet placerade sig gruvbolaget Boliden i botten med en nedgång om 2,8 procent till 284:50 kronor. JP Morgan har sänkt riktkursen för Boliden till 265 kronor från 275 kronor med en upprepad undervikt-rekommendation.

Även skogsbolaget SCA gick svagt med en nedgång om 1,3 procent.

Från bolagshåll meddelade Skanska under tisdagskvällen att bolaget gör nedskrivningar och redovisar förändringar i fastighetsvärden om 2 miljarder kronor inom Kommersiell fastighetsutveckling, Bostadsutveckling och Förvaltningsfastigheter. Skanska-aktien var ned 2,6 procent.

Skanska har även tecknat avtal om att återuppbygga en park vid vattnet på Staten Island, New York, USA. Kontraktet är värt cirka 1,4 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det fjärde kvartalet 2023.

Dustin rusade över 15 procent efter att bolagets rapport visat på ett justerat ebita-resultat på 192 miljoner kronor för det första kvartalet (september-november) i det brutna räkenskapsåret 2023/2024. Det var högre än väntades 177 miljoner kronor, enligt Infronts estimat.

It-återförsäljaren hyser fortsatta förhoppningar om en gradvis marknadsförbättring under det första halvåret 2024, enligt vd Johan Karlsson.

"Vi ser ingenting just nu som tyder på att det skulle bli värre. Jag ser snarare signaler på att det blir bättre", sade Dustins vd Johan Karlsson i en intervju med Nyhetsbyrån Direkt.

Oljeprospekteringsbolaget Africa Oil var upp 6,7 procent efter att ha offentliggjort ett så kallat farmout-avtal med Totalenergies relaterad till bolagets Namibia-andelar som innehas genom bolaget Impact Oil and Gas.

Sweco har genomfört ett mindre förvärv i form av den nederländska miljökonsulten Econsultancy. Sweco var upp 0,1 procent.

Checkin.com, rusade nära 20 procent i den tidiga onsdagshandeln. Bolaget har i ett pressmeddelande meddelat att deras samarbete med ett av världens ledande fintechbolag nu är live. Enligt Dagens industri rör det sig om Klarna.

På rekommendationsfronten har Deutsche Bank höjt riktkursen för Ericsson till 60 kronor från 50 kronor. Rekommendationen behåll upprepas för Ericsson-aktien som var upp 0,3 procent till 62:80 kronor.

Samma bank har även höjt riktkursen för Sobi till 315 kronor från 290 kronor. Rekommendationen köp upprepas där. Sobi-aktien föll 0,4 procent till knappt 278 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -