Börsveckans senaste aktieråd

Börs Här är aktierekommendationerna från senaste utgåvan av tidningen Börsveckan.

Börsveckan ger köpråd till Thunderful, VBG och Itab men tar hem vinsten i Bonesupport.

Det framgår av veckans utgåva, årets trettionionde.

Thunderful har haft en riktigt usel resa som noterat bolag. Uppsidan är stor om bolaget får lite ordning på speldelen och distributionsaffären visar sig ha stabiliserats.

"Samtidigt finns en viss risk för nyemission givet den svaga balansräkningen och utvecklingen inom Games, men sammantaget lutar vi ändå att man reder ut situationen och då kan aktien bli intressant", skriver Börsveckan och ger köpråd.

Fordonsunderleverantören VBG lämnade nyligen en kanonrapport för tredje kvartalet och aktien har gått riktigt starkt i år. Börsveckan frågar sig om det finns mer att hämta givet allt dystrare konjunkturutsikter men kommer fram till att "risk/reward" är alltjämt god i VBG och upprepar tidigare köpråd.

Itab har lyckats höja lönsamheten trots en svag marknad med fallande omsättning.

"Man betalar en låg prislapp i väntan på en slags vändning även försäljningsmässigt och då tror vi att Itab kan få relativt stor utväxling på de interna satsningar man genomfört under de här tuffa åren som varit", heter det.

Bonesupports lansering av Cerament G i USA har blivit en succé och försäljningen på den marknaden har fördubblats på ett år. Trots detta finns stor tillväxtpotential men aktien har också dubblats sedan Börsveckans köpråd för ett år sedan.

"Vi väljer att ta hem den fina vinsten och sänker rådet till avvakta", heter det i analysen.

Under vinjetten Rådförändringar sänks Bewi från köp till avvakta med hänvisning till svagare utveckling än väntat, och Seafire sänks från avvakta till sälj, bland annat med hänvisning till tuffare tider och hög skuldsättning.

Vidare kommenterar Börsveckan rapporterna från Bio-Works, Yubico, Catena Media, Better Collective och Raketech i veckans utgåva, med upprepade rekommendationer.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -