På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Så bra är elbilen Ford Mustang Mach E – i vardagen

ANNONS Ford Mustang Mach-E är som bekant namne med den ikoniska muskelsportbilen och har onekligen många egenskaper som för tankarna till originalet. Men där sportbilen gick bet på praktikaliteter så har elbilen Mach-E utrymmen som gör att den fungerar perfekt som en praktiskt familje-SUV.

Ford Mustang Mach-E har blivit en försäljningssuccé för Ford och har visat att det går att kombinera framtidens teknik med Mustangs rika arv.

Prestandamässigt behöver inte Mustang Mach-E skämmas för sig. Modellen finns i flera versioner – där GT-versionen med 487 hästkrafter kan accelerera 0-100 km/tim på låga 3,7 sekunder. Det finns två storlekar på batteripaketet att välja på: 70 eller 91 kilowattimmar netto. Det ger en räckvidd på upp till 44 respektive 61 mil enligt WLTP-körcykeln.

Upptäck nya Mustang Mach-E

Dessutom kan man välja bak- eller fyrhjulsdrift. Oavsett batteripaket och drivning så kan bilen snabbladdas och kan ge upp till 12 mils räckvidd på 10 minuters snabbladdning.

Trots den solida prestandan är Ford Mustang Mach-E ingen renodlad sportbil utan även en praktisk familje-SUV – där säkerhet, smart design och digital teknik i toppklass gör bilen till en hjälte i vardagen.

Precis som med Fords alla andra personbilar har nya Mustang Mach-E maxbetyget fem stjärnor i Euro NCAP:s krocksäkerhetstest som ger en trygghet till såväl förare som passagerare.

Innerutrymmena är väl tilltagna och räcker gott och väl för att fem vuxna ska kunna resa bekvämt. Lastkapaciteten är god, totalt upp till 502 liter i de främre och bakre bagageutrymmena. Det är jämförbart med många större kombibilar.

Modellen har flera smarta tekniska lösningar som gör resorna smidiga – varav mycket ingår som standardutrustning. Förutom att erbjuda Apple CarPlay, Android Auto och Wi-Fi har Ford Mustang Mach-E utrustats med det uppkopplade infotainmentsystemet Ford SYNC 4A, som låter föraren anpassa och uppdatera sin bil direkt från datorn eller mobilen. Tack vare trådlösa mjukvaruuppdateringar (OTA) blir dessutom bilen bättre med tiden.

Upptäck nya Mustang Mach-E

Bränsledeklaration bl. körning Mustang Mach-E: 16,5-20,0 kWh/100km, CO₂: 0 g/km. (WLTP) Miljöklass Euro 6d TEMP. Garanti gäller 5 år / 10 000 mil. Räckvidd 610 km baserat på fulladdat batteri, testas enligt WLTP, gäller bakhjulsdrift med långdistansbatteri. Faktiskt räckvidd varierar beroende på ett antal faktorer som yttre klimat, körstil, bilunderhåll, batteriålder etc.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -