På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Hedgefonder, inflationen och borättsavgifterna

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

BORÄTTSAVGIFTER. Avgifterna för borätter kan komma att chockhöjas. Inflation och höjda räntor gör läget kritiskt för många av landets bostadsrättsföreningar. (DN mån)

INFLATIONEN. Många bedömare tror att inflationen kommer att ta ny fart i höst, efter att ha sjunkit tillbaka i juli, och att den toppar på 10 procent lagom till jul. (SvD lör)

BOMARKNADEN. Utbudet på lägenheter är rekordhögt i Sverige, i Göteborg 50 procent högre än de senaste åren och i Stockholm väntas utbudsrekordet från 2018 slås i höst. (SvD mån)

LKAB. Det sjunkande järnmalmspriset har ännu inte fått fullt genomslag i LKAB:s siffror, menar råvaruanalytikern Christian Kopfer. Utsikterna för det tredje kvartalet ser dystra ut. (Di lör)

HEDGEFONDER. Trots en återhämtning under juli har den genomsnittliga hedgefonden backat sedan årsskiftet. Bäst har det gått för trendföljande fonder som Lynx och SEB Asset Selection. (Di lör)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -