NCC, miljardförluster och sorti väcker oro

Nyheter i korthet Här är morgonens nyheter i ett svep.

SAS. Efter att strejken avslutats hoppas nu SAS på flera år av lugn och ro i företaget. Piloterna har avsagt sig rätten att strejka så länge kollektivavtalet gäller – vilket anses ha varit en förutsättning för bolagets förmåga att attrahera investerare. (DI)

NCC. Stigande kostnader gjorde att byggbolaget NCC redovisade en oväntad vinstnedgång för andra kvartalet. Samtidigt flaggar NNC-chefen Tomas Carlsson för att riskerna och osäkerheten på byggmarknaden har ökat. Vägen till nästa års vinstmål har blivit längre. (DI)

MILJARDFÖRLUSTER. Börsens piloter, vd:ar med ett stort aktieinnehav i det egna bolaget, hyllas ofta för att de genom den egna plånboken visar att de tror på den verksamhet de driver. Men våren har varit jobbig för flera av de tungt investerade kaptenerna. (DI)

SORTI VÄCKER ORO. Förvärvsmaskinen Storskogen har haft det motigt i år och är en av börsens största förlorare. Trots det har ägare som fanns med före noteringen nu börjat sälja av aktier. Framöver är risken att kursen pressas ytterligare. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -