På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Elbilsaktier, blankningar och bolåneprognoser

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyehter i ett svep.

OSÄKERT LÄGE. Investeringsföretaget Lundbergs vd Fredrik Lundberg tror att det kommer att bli en avmattning i den svenska ekonomin och ser en risk för recession. (DI)

FI SVÄNGER. Finansinspektionen, FI, svänger efter kritiken och överväger nu att publicera den totala blankningsgraden i börsbolagen. (DI)

ELBILSRALLYT. Elbilsaktierna har rasat i år och värderingarna har nyktrat till rejält från extrema nivåer. Samtidigt har de traditionella biltillverkarnas aktier klarat sig bra och elbilsdivisionerna växer, skriver Dagens Industri i en analys. (DI)

VILL UTMANA AMAZON. Footway Group satsar på att genom nya förvärv samla bolag på en gemensam plattform, likt Amazon. (SvD)

NORDEA. Storbanken skruvar upp sina bolåneprognoser och ser nu en rörlig boränta kring 4 procent redan vid årsskiftet. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -