Fastighetsräntefonden ger hög avkastning oavsett marknad – så här investerar du

ANNONS Börsen skakar och fallhöjden är fortsatt stor. Då kan det vara dags att titta på Fastighetsräntefonden Tessin, som med en årsavkastning på i snitt 5,8 procent sedan start är en av Sveriges absolut bästa räntefonder.

–  Börsens extrema rörelser tillsammans med en ökad osäkerhet i omvärlden gör att många sparare är oroliga för sina investeringar. Vår bedömning är att en mer defensiv positionering kan vara lämplig, men vanliga räntefonder är inget roligt alternativ. Här fyller Fastighetsräntefonden ett tomrum – den ger bra och säker avkastning som dessutom är oberoende av hur börsen går, förklarar Bengt Lindblad, vd för fondförvaltaren Alfakraft.

Bengt Lindblad, VD och Grundare Fastighetsräntefonden och Alfakraft Fonder

”Vi väljer de bästa lånen”

Grundstenen i strategin är att hitta högkvalitativa lån att lyfta in i fondportföljen. Genom samarbetspartnern Tessin får fonden tillgång till ett stort urval av kvalitetslån, och väljer sedan ut de allra bästa – spridda över olika sektorer.

Fondens investeringar ska vara i Sverige och det ska finnas fastighetspant som säkerhet för lånen. Genomsnittlig löptid för lånen är 10 månader. De korta löptiderna för lånen gör också att Fastighetsräntefonden är följsam för inflationen – ett annat av dessa orosmoln som just nu agerar våt filt på världens börser.

Teckna dig för fondandelar i Fastighetsräntefonden Tessin senast 31 mars 2022 här

5–7 procent per år

Målsättningen är att fonden ska rendera en avkastning på mellan 5 och 7 procent årligen. Sedan start är Fastighetsräntefonden en av marknadens bäst presterande svenskregistrerade räntefonder med 6,05% avkastning 2020 och 5,56% avkastning år 2021.

Fastighetsräntefonden har faktiskt aldrig haft en negativ avkastningsmånad och har fortsatt uppåt även under inledningen av 2022. Och det finns fler fördelar med att investera i fastighetskrediter genom en fond:

• För det första är Fastighetsräntefonden månadshandlad, vilket innebär att du varje månad kan sälja – eller köpa mer. Du behöver alltså inte vänta på att lånen löper ut om ett eller två år.

• Dessutom kan du lägga hela sparandet i din ISK eller kapitalförsäkring.

Spara i din ISK

– Fastighetsräntefonden är utmärkt för sparande i din vanliga ISK-portfölj, med skattefördelarna det innebär. Det minsta beloppet är 10 000 kronor, vilket öppnar upp för fler att få exponering mot dessa säkra och attraktiva ränteinvesteringar.

Fastighetsräntefonden är idag den enda svenska fonden som erbjuder exponering mot den här typen av säkerställda fastighetskrediter.

– Det är inte så krångligt som det kanske låter. Vi investerar i säkra fastighetslån, och genom direktutlåning kan nu svenska privatsparare få riktigt bra riskjusterad avkastning på sina pengar – oavsett hur börsen går, avslutar Bengt Lindblad.

Teckna dig för fondandelar i Fastighetsräntefonden Tessin senast 31 mars 2022 här

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -