På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Kopparrally, Volvovärdering och FI dras inför domstol

Nyheter i korthet Här är papperstidningarnas nyheter i sammandrag.

UPP IGEN. Efter raset tidigare i veckan har elpriserna vänt brant uppåt och på två dagar stigit med omkring 580 procent i södra Sverige. (DI-lör)

VOLVO CARS VÄRDERAS UPP PÅ EGEN PRODUKTION. Volvo Cars har satt nya kursrekord i veckan, men inte tack vare hälftenägandet i elbilsproducenten Polestar. I stället tycks marknaden sätta en allt högre prislapp på den svenska biltillverkarens egen produktion. (DI lör)

SHB DRAR FI TILL DOMSTOL. Handelsbanken gör som betaljätten Klarna och drar Finansinspektionen inför domstol. Orsaken är att myndigheten vill begränsa ett av bankens tillstånd för valutarisker, något som kan leda till högre kapitalkrav. (DI lör)

OLJEVETERAN SPÅR MÅNGA LÖNSAMMA ÅR FÖR OLJA. Oljeaktierna på Stockholmsbörsen har fått en stark start på 2022 med stöd av stigande oljepris. En av vinnarna är Tethys Oil med vd:n Magnus Nordin. Han tror att olja kommer att spela roll under relativt lång tid. (DI lör)

MEDICOVER OROAR SIG KRING UKRAINA. Landet är en växande marknad för det svenska vårdbolaget Medicover vars aktie har rusat drygt 200 procent på börsen de senaste två åren. Nu förbereder företaget sin verksamhet med 2.500 anställda på en eventuell rysk invasion av Ukraina. Teknikföretaget Tobii har en evakueringsplan för sina konsulter i landet. (DI lör och mån)

PRISRUSNING VÄNTAS FÖR KOPPARN. Trots rusningen under pandemin står kopparn, till följd av den gröna omställningen, bara i början av en ny supercykel, enligt råvaruexperter. Det kan bli en långvarig utbudsbrist och ett prislyft på minst 50 procent de närmaste åren, heter det. Gruvaktier har fått en smakstart på året. (DI lör)

BOOM FÖR BUNDNA BOLÅN. Andelen hushåll med bundna bolån är på rekordnivåer. Tendensen väntas fortsätta även i år, trots de stigande långräntorna. (DI mån)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -