På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Länsförsäkringar fördjupar fokus på hållbarhet med ny fondfamilj

ANNONS Sedan 2016 har Länsförsäkringar Fondförvaltning haft hållbarhetsinriktade fonder i sitt utbud. Nu fördjupar man satsningen genom att samla sina aktivt förvaltade hållbarhetsinriktade fonder i en ny produktfamilj under namnet Vision.

– Det är ett sätt för oss att göra vår satsning på hållbar förvaltning tydligare. Vi har idag fem hållbarhetsinriktade fonder varav fyra är aktivt förvaltade. Nytt från och med hösten 2021 är att vi samlat de aktivt förvaltade hållbarhetsinriktade fonderna under namnet Vision. Dessa fonder har nu alla ordet Vision i fondnamnet och utgör tillsammans vår Visionsfamilj, säger Sofia Aulin som är hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringars fondbolag.

Se Länsförsäkringars Visionsfonder på Avanza här:

Länsförsäkringar Global Vision

Länsförsäkringar Sverige Vision

Länsförsäkringar Småbolag Sverige Vision

Fondfamilj med utökad hållbarhetsanalys

Länsförsäkringar Fondförvaltning förvaltar både aktie- och räntefonder och investerar i ett stort antal bolag världen över. Att investera ansvarsfullt är viktigt i alla Länsförsäkringars fonder, men Visionsfonderna utmärker sig genom att de har en extra hög hållbarhetsnivå.

– Det som särskiljer dem från övriga hållbarhetsfonder är att bolagen som fonderna investerar i är utvalda utifrån en utökad hållbarhetsanalys, säger Sofia Aulin.

De hållbarhetsinriktade fonderna väljer primärt att göra placeringar som bidrar till en hållbar samhällsutveckling – och undviker bolag som inte är ansvarsfulla. Sofia Aulin förklarar att de främst tittar efter bolag med starkt hållbarhetsarbete, som exempelvis har ambitiösa miljömål och robusta policys. Dessutom bolag som tillhandahåller produkter och tjänster som bidrar till ett mer hållbart samhälle.

– Det kan handla om allt från förnyelsebar energi och återvinningslösningar till social hållbarhet med nya hälsolösningar. Sen tittar vi också efter bolag som befinner sig i en omställning och är på väg mot förbättrad hållbarhet. På så sätt får man vara med på förbättringsresan och ta del av avkastningen på vägen, förklarar Sofia Aulin.

Hållbarhetsinriktade fonder speglar klimatsmart vision

Länsförsäkringar har en klimatsmart vision som bland annat innebär att alla fonder ska ha en utsläppsnivå år 2030 som är i linje med Parisavtalets målsättning om att begränsa den globala uppvärmningen till 1,5˚C. Därutöver ska fonderna vara klimatpositiva till 2045. Visionsfonderna ska spegla dessa målsättningar samtidigt som de ska möta en allt större efterfrågan hos fondbolagets kunder för hållbart sparande.

– Vi märker av att intresset för hållbarhetsinriktade fonder växer och får ofta förfrågningar från våra kunder som vill veta mer om hur deras sparpengar är placerade, säger Sofia Aulin och fortsätter:

– För oss är det jätteviktigt att erbjuda hållbarhetsinriktade fonder och vi ser att det blir bara viktigare och viktigare – på flera plan. Det sker en förflyttning på hela marknaden från många olika perspektiv, bland annat ökade regelverkskrav inom hållbarhet och intresse från sparare. Långsiktigt är avsikten att bidra till hållbart värdeskapande utifrån både finansiella, miljömässiga och sociala värden.

Risker med fondsparande

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -