På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Julen hotas, börsen skakar och aktien som fallit för mycket

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

JULHANDELN HOTAS. Restriktioner hotar julhandeln, enligt HUI. De har spått ett försäljningsrekord i årets julhandel, men ytterligare restriktioner kan få julhandeln att tvärnita. (SvD)

BÖRSEN SKAKAR REJÄLT IGEN. Marknaden väger varje nyhet på guldvåg med kraftiga kursrörelser som följd. Oron kan komma att hålla i sig ett tag till, tror SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall. (DI)

EVOLUTION HAR FALLIT FÖR MYCKET ENLIGT ANALYTIKER. En av de mer optimistiska av analytikerna som bevakar livekasinoleverantören anser att aktiens fall på 28 procent den senaste veckan är en tydlig överreaktion. Fallet har kommit sedan en anonym motpart anmält bolaget till myndigheter i New Jersey med anklagelser om illegalt spel i flera länder. (DI)

BANKER VINNARE PÅ FLYTTRÄTT AV TJÄNSTEPENSION. Pensionsjättarna AMF, Alecta och KPA tappar volymer när spararna flyttar tjänstepension till fonder. Flyttar görs ofta i samband med att man får rådgivning kring något annat, exempelvis bolån, uppger AMF som hävdar att de omedvetna flyttarna ökar. Pensionsbolaget vill nu se krafttag mot problem som dålig rådgivning från banker och andra aktörer. (DI)

MILJARDTAPP I REAHANDEL. Svenskarna handlade mindre under årets shoppinghögtid Black Week, enligt Postnords årliga undersökning. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -