Rapportfloden: Blandade resultat

Q3 Hubso, Homemaid, Filo Mining och Randviken finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

First North-listade Hubso, som utvecklat en teknikplattform för marknadsföring via sociala medier, redovisar en nettoomsättning på 7,7 miljoner kronor för det tredje kvartalet (6,9).

Rörelseresultatet var -4,5 miljoner kronor (-5,2). Även nettoresultatet uppgick till -4,5 miljoner kronor (-5,5) och resultatet per aktie uppgick till -0:04 (-0:06).

Hemtjänsteföretaget Homemaid, noterat på Spotlight, redovisar ett rörelseresultat för det tredje kvartalet 5,5 miljoner kronor (5,4).

Nettoomsättningen uppgick till 78,4 miljoner kronor mot 60,0 miljoner kronor motsvarande period föregående år.

"Efterfrågan på engångsuppdrag har varit fortsatt hög och i takt med att smittspridningen av covid-19 har minskat så har efterfrågan på löpande abonnemangstäd ökat. Vi går därför ur kvartalet med tilltagande tillväxt och tillförsikt inför resten av året", skriver vd Stefan Högkvist i rapporten.

Gruvprospekteringsbolaget Filo Mining redovisar ett resultat efter skatt på -9,1 miljoner kanadensiska dollar för det tredje kvartalet 2021 (-2,5). Resultatet per aktie uppgick till -0:08 kanadensiska dollar (-0:02).

Rörelseresultatet blev -11,8 miljoner kanadensiska dollar (-2,7). Prospekteringskostnaderna uppgick till 8,7 miljoner dollar (1,0).

Per den 30 september hade Filo Mining en kassa på 22,9 miljoner dollar och sysselsatt kapital på 18,7 miljoner dollar, att jämföra med 36,3 respektive 33,0 miljoner dollar den 31 december 2020.

Filo Mining startade sitt borrningsprogram 2021/22 vid Filo del Sol sent i augusti 2021 med tre riggar. Bolaget planerar att addera ytterligare riggar för att kunna borra kontinuerligt med sju riggar under hela 2022. Filo Minings planer är villkorade tillgång till utrustning och personal samt möjligheten att arbeta enlig bolagets covid-policy, heter det.

Randviken Fastigheter fortsätter med förvärv och arbetar med en flytt av aktien. Hyresintäkterna under tredje kvartalet uppgick till 40,2 miljoner kronor. Driftnettot uppgick till 33 miljoner kronor.
Förvaltningsresultatet uppgick till 17,3 miljoner kronor.

Resultatet före skatt var 90 miljoner kronor. Resultatet efter skatt blev 72,5 miljoner kronor. Värdeförändringar av förvaltningsfastigheter var 73,8 miljoner kronor.

Substansvärde, EPRA NRV, per aktie låg på 53,0 kronor.

"Det tredje kvartalet har präglats av fortsatt hög aktivitet på alla fronter och tillväxt är det som står högst upp på agendan. Under det tredje kvartalet har vi bland annat avtalat om förvärv av fastigheter till ett värde om cirka 414 mkr som tillträds under det fjärde kvartalet. Efter kvartalets slut har vi även offentliggjort vår avsikt att genomföra ytterligare förvärv till ett värde om cirka
2 750 mkr", skriver vd Gustaf Segerborg i rapporten.

De stora förvärven gör också att bolagets nyckeltal förändras framöver.

"Dessa nya förvärv syns inte i våra räkenskaper ännu men kommer att leda till en tydlig förbättring för flera av våra viktigaste nyckeltal framöver. Om våra senast kommunicerade affärer genomförs, vilket jag bedömer som högst troligt, kommer Randvikens kontrakterade intäkter att öka med drygt 220 mkr till att omfatta totalt drygt 400 mkr på rullande 12 månaders basis", uppger Segerborg.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -