På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SAS-aktien faller efter rapporten

Flyg SAS aktie handlades ned med 8 procent i öppningen på torsdagen, efter att flygbolaget släppt bokslutskommuniké. Sydbanks flygsektoranalytiker Jacob Pedersen uttryckte tvivel om att besparingarna räcker för att bolaget ska klara sig med nuvarande kassa.

Rapporten var "skit, och värre än väntat på alla poster", skriver Jacob Pedersen som bedömer att besparingarna på 4 miljarder kronor inte kommer räcka.

"Lönekostnaderna står ut allra mest /…/ Överlevnaden för SAS ligger alltjämt hos svenska och danska staten", uppgav Jacob Pedersen enligt Ritzau, med tillägget att kassan ser ut att räcka i 1,5 år framåt.

Inför kvartalsrapporten spådde Sydbank en rörelseförlust för året på 8,6 miljarder kronor. I rapporten framgick en helårsförlust på 10,2 miljarder kronor.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -