På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Onsdagens alla nya aktierekar

Börs Avanza och Immunovia finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommenationer.

Nordea Markets inleder bevakning av Nordic Paper med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 50 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Nordea Markets resonerar att det finns en betydande fundamental uppsida från Nordic Papers nuvarande värdering. Det positivare förhållningssättet som banken har förklaras dels med att en stark resultatåterhämtning väntas under det fjärde kvartalet, dels en "betydligt högre" direktavkastning än för jämförbara bolag. Nordea Markets pekar även på att resultatutvecklingen under de närmsta åren har varit solid för specialpapperstillverkaren.

Handelsbanken Capital Markets återupptar sin rekommendation för Millicom med en köprekommendation. Riktkursen är 435 kronor. Det framgår av en uppdatering från banken. Aktien handlas upp 1,4 procent till 342:60 kronor på onsdagen.

DNB Markets har inlett bevakning av Nordic Paper med rekommendationen köp och riktkurs 52 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. DNB anser att Nordic Paper har en stark nischstrategi inom specialpapper och ser god efterfrågetillväxt, med stöd av hållbarhetstrender.

Nordic Paper stängde på 38:40 kronor på tisdagen. Aktien noterades på Stockholmsbörsen den 22 oktober med teckningskursen 43 kronor.

Pareto Securities sänker VEF till behåll (köp), riktkurs 3,94 kronor (3,82)

Credit Suisse höjer riktkursen för Boliden till 250 kronor (210), upprepar underperform - BN

SEB Equities höjer sin rekommendation för Avanza till köp från behåll. Riktkursen höjs till 215 från 196 kronor. Det framgår av en analys som släpptes under senare delen av tisdagen och som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Aktien i Avanza stängde på 193:20 kronor på tisdagen.

ABG Sundal Collier sänker Immunovia till sälj (behåll), riktkurs 94 kronor - BN

Nordea Markets höjer sin rekommendation för det finländska pappers- och förpackningsbolaget Metsä Board till köp från behåll. Riktkursen sätts till 8:90 euro. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 7:92 euro på tisdagen i Helsingfors.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -