Fler ägare säger nej till Engelska-bud

Börs Swedbank Robur avser att inte acceptera Peutingers budpliktsbud på Engelska skolan, IES. Det skriver fonden på sin hemsida. Fonden äger 3,7 procent av aktiekapitalet och rösterna.

"Styrelsen i IES offentliggjorde den 16 oktober sin rekommendation till aktieägarna att inte acceptera erbjudandet, baserad på en samlad bedömning att erbjudandet inte reflekterar bolagets tillväxtmöjligheter och värde. Swedbank Robur delar styrelsens bedömning och baserat på den information vi har idag, har vi inte för avsikt att acceptera erbjudandet. Vårt ställningstagande utgår ifrån att IES fortsatt kommer att vara noterat med tillfredsställande likviditet", heter det.

Familjen Hamrin säger nej till Peutingers budpliktsbud på Internationella Engelska Skolan, IES. Det framgår av ett pressmeddelande.

Hamrin är åttonde största ägare i IES med 1,1 procent av kapitalet. Familjen uppger sig dela styrelsens bedömning om att budet inte bör accepteras för att det inte reflekterar bolagets tillväxtmöjligheter och värde ur ett finansiellt perspektiv.

Familjen Hamrin säger nej till Peutingers budpliktsbud på Internationella Engelska Skolan, IES. Det framgår av ett pressmeddelande.”Vi känner stort förtroende för ledningen i IES och kommer att verka för att IES förblir noterat på Nasdaq Stockholm”, säger Carl-Mikael Lindholm, förvaltningsansvarig på Carl-Olof och Jenz Hamrins Stiftelse.

Peutinger erbjuder 77,04 kronor per aktie, vilket motsvarar en negativ premie på en procent i förhållande till IES sista stängningskurs före offentliggörandet av budpliktsbudet. 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -