Tisdagens alla nya aktierekar

Börs Bulten och Nolato finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Credit Suisse höjer riktkursen för Ericsson till 115 kronor (110), upprepar outperform - BN

DNB Markets höjer riktkursen för Bonava till 85 kronor från 80 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

DNB höjer riktkursen för JM till 210 kronor (180), upprepar sälj - BN

Kepler Cheuvreux tar upp bevakning av Scandi Standard med rekommendationen köp och riktkursen 80 kronor. Det framgår av ett marknadsbrev. Scandi Standards senaste stängningskurs var 67 kronor.

Societe Generale tar upp bevakning av Epiroc med rekommendationen köp och riktkurs 150 kronor. Det skriver Reuters. Epirocs senaste stängningskurs var 126:35 kronor.

Société Générale höjer Lundin Energy till behåll (sälj), riktkurs 185 kronor - BN

Berenberg Bank tar upp bevakning av Astra Zeneca med rekommendation köp och riktkurs 105 pund. Det rapporterar nyhetsbyrån Dow Jones. Astra Zeneca stängde på drygt 85 pund i London på måndagen. Berenberg inleder även bevakning av Glaxosmithkline med köprekommendation och riktkurs 18 pund samt Novo Nordisk med rekommendation behåll och riktkurs 430 danska kronor.

Pareto Securities höjer riktkursen för SKF till 230 kronor från 205 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 185:30 kronor på måndagen.

Danske Bank inleder bevakning av fästelementtillverkaren Bulten med köp och riktkursen 100 kronor. Det framgår av ett morgonbrev Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. Banken motiverar köprådet bland annat med en förväntan om kraftig återhämtning inom fordonsindustrin under 2021. Banken menar vidare att Bulten är den mest prisvärda aktien i sektorn, sett till estimerad tillväxt i rörelseresultatet och den kassaflödesbaserade avkastningen.

Aktien i Bulten stängde på 61:30 kronor på måndagen.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Thule till köp från behåll. Riktkursen höjs till 315 från 280 kronor. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Danske Bank tror att bolaget kommer att gynnas av nuvarande starka trend inom cykling och inom fritidsfordon, två segment som sammantaget väntas stå för cirka hälften av Thules försäljning under andra halvåret i år och under 2021. Banken tror även att bolagets kassaflöde, i och med återhämtningen i efterfrågan sedan maj, kommer att medge två utdelningar under 2021, och det utan att påverka bolagets möjligheter till förvärv.

Nordea Markets höjer riktkursen för Nolato till 885 kronor från 878 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys. Aktien stängde på måndagen till 850 kronor.

Nordea höjer riktkursen för Getinge till 128 kronor (122), upprepar sälj - BN

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Cloetta till köp från behåll. Riktkursen höjs till 27 från 24 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 23:90 kronor på måndagen.

Handelsbanken Capital Markets höjer sin rekommendation för Platzer till köp från behåll. Riktkursen höjs till 110 från 75 kronor. Det erfar Nyhetsbyrån Direkt. Aktien stängde på 91:10 kronor på måndagen.

ABG Sundal Collier höjer riktkursen för Attendo till 56 kronor (54), upprepar köp - BN

Société Générale höjer riktkursen för Sandvik till 210 kronor (200), upprepar köp - BN

Jefferies höjer Paradox till köp (behåll), riktkurs 338 kronor (212) - BN

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -