Altor/Stena lägger bud på Gunnebo

Börs Altor och Stena Adactum lämnar ett rekommenderat kontanterbjudande om 25 kronor per aktie till aktieägarna i Gunnebo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är genom GB Holdco som Altor och Stena Adactum erbjuder 25 kronor kontant per aktie i Gunnebo. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till cirka 1.769 miljoner kronor.

Priset som erbjuds för aktierna innebär en premie om 33 procent i förhållande till stängningskursen för aktierna den 25 september 2020, en premie om 32 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktierna under de 10 senaste handelsdagarna som avslutades den 25 september 2020 och en premie om 31 procent i förhållande till den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktierna under de 90 senaste handelsdagarna som avslutades den 25 september 2020.

"GB Holdco kommer inte att höja vederlaget om 25 kronor i erbjudandet", heter det.

Styrelsen för Gunnebo rekommenderar enhälligt Gunnebos aktieägare att acceptera erbjudandet. Rekommendationen stöds av en så kallad fairness opinion från SEB.

Vätterledens Invest Aktiebolag med närstående och If Skadeförsäkring, med sammanlagt cirka 30 procent av aktierna och rösterna i Gunnebo, har åtagit sig att acceptera erbjudandet på vissa villkor. Tillsammans med de aktier som redan innehas av Stena Adactum (cirka 26 procent) har GB Holdco erhållit åtaganden avseende cirka 56 procent av aktierna och rösterna i Gunnebo.

GB:s planer för den framtida affärs- och allmänna strategin involverar accelerering av Gunnebos nuvarande strategi för dess affärsområden genom att investera ytterligare i organiska tillväxtinitiativ och förvärv inom de mest attraktiva produktområdena. GB stödjer den pågående strategiska översynen av affärsområdet Other Business. Vidare avser GB att driva affärsområdena Entrance Control, Safe Storage och Cash Management som fristående verksamheter och utvärdera utvecklingsmöjligheter och framtida sammanslagningar, förvärv och avyttringar inom dessa affärsområden. GB:s planer för den framtida affärs- och allmänna strategin innehåller för närvarande inga övriga väsentliga förändringar avseende platser där Gunnebo bedriver sin verksamhet, dess ledning och anställda, inklusive deras anställningsvillkor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -