Rapportfloden: Blandade resultat

Q2 Ett par bolag har lämnat sina kvartalsrapporter denna måndag.

Peptonic Medical redovisar ett resultat efter skatt på -7,0 miljoner kronor (-6,1) under det andra kvartalet. Det framgår av delårsrapporten. Omsättningen låg på 3,6 miljoner kronor (1,0).

Utbrottet av covid-19 uppges ha fått en negativ påverkan på försäljningsutvecklingen av vaginalgelen Vagivital.

Även försäljningen av menskoppar via det förvärvade bolaget Lune uppges ha påverkats negativt av covid-19.

Kassaflödet från den löpande verksamheten under det första halvåret 2020 var -17,0 miljoner kronor (-10,9) med likvida medel på 34,0 miljoner kronor (22,7) vid rapportperiodens utgång.

First North-listade Izafe, som förut hette Medirätt, och som utvecklar produkter för sjukvård i hemmet, redovisar ett resultat efter skatt på -5,3 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (-6,3). Resultatet per aktie uppgick till -0:20 kronor (-0:40).

Rörelseresultatet blev -5,1 miljoner kronor (-6,3). Nettoomsättningen uppgick till 3,7 miljoner kronor (3,2). Försäljningstillväxten var 16 procent.

"Följderna av corona har inneburit att man inom sjukvården behöver öka beredskapen och vara bättre rustad för att klara liknande situationer i framtiden. Genom försäljningen av Izafe Security har vi etablerat en finansiell styrka som skapar ett avsevärt handlingsutrymme avseende ytterligare produktutveckling och kommersialisering av Dosell, utan behov av externt kapital inom överskådlig tid", skriver bolagets vd Anders Segerström.

Anders Segerström skriver vidare att han är hoppfull inför att 2020 blir året då Izafe gör genombrott med bolagets automatiserade läkemedelsrobot Dosell, i praktiken.

 

Invajo, som driver en eventplattform och som är listat på First North, redovisar en nettoomsättning på 1,5 miljoner kronor för det andra kvartalet (1,3).

Nettoresultatet uppgick till -4,2 miljoner kronor (-1,5).

Bolaget har tagit kostnader på cirka 1,9 miljoner för bolagets notering som genomfördes i mitten av maj. Det justerade ebitda-resultatet i det andra kvartalet var -1,9 (-0,5).

"För att ha ett tydligt fokus på tillväxt så har vi under perioden organiserat oss runt en nyinrättad tillväxtgrupp. En grupp med individer med olika kompetenser som på olika sätt bidrar till tillväxten. På detta sätt blir hela bolaget organiserat runt tillväxten och med ett forum och arbetssätt som ska säkra kombinationen av fokus, kompetens och beslut", skriver bolagets vd Fredrik Berglund i rapporten.

Kollect On Demand, som är listat på First North och som är verksamt inom avfallshantering, redovisar intäkter om 12,1 miljoner kronor för det andra kvartalet (6,9). Utfallet motsvarar en tillväxt om 75 procent.

Nettoresultatet för kvartalet landade på -0,8 miljoner kronor (-1,3 för kvarvarande verksamhet).

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -