Blandat på Asienbörserna

Börs Asienbörserna gick åt skilda håll under onsdagens handel. I Kina steg index för sjunde dagen i rad med stöd från förhoppningar om en ekonomisk återhämtning medan kurserna gick åt motsatt håll i Tokyo med press från coronavirusoro.

Ökade volymer och ett tillskott av utländskt kapital har drivit på kurserna. På måndagen skrev China Securites Journal, med nära band till den inhemska regeringen, om att stigande aktiekurser kan bidra till landets diplomatiska förbindelser.

Morgan Stanley höjde i en analys sina riktvärden för de kinesiska indexen CSI300, MSCI China, Hang Seng och H-shares.

Nicholas Yeo med ansvar för aktier i Kina vid Aberdeen Standard manade dock till försiktighet.

"Den senaste tidens kraftiga rally i Kinas CSI300 index påminner oss om att det här är en ineffektiv återförsäljarstyrd marknad. Investerarna kommer att få se fler tillfällen med överköp. Det som är viktigt är att inte blint följa marknaden", skriver han i en analyskommentar.

Tokyobörsen tog rygg på nedgången vid USA-börserna. Investerarna verkade ta fasta på uppgången i antalet nya virusfall runtom i världen som kan komma att få en gryende ekonomisk återhämtning att spåra ur.

Japan Display, en viktig leverantör av flytande kristallskärmpaneler för Iphones föll med cirka 4 procent efter medieuppgifter om att Apple kommer att använda Oled-skärmar till sin femte generation av Iphone det här året.

Oled-tillverkare visade däremot en god utveckling. Hodogaya Chemical steg nästan 17 procent medan Sumitomo Chemical var upp över 1 procent och Idemitsu Kosan stärktes 0,6 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -