Spotify-fejken, tågfusionen och Europols hackervarning

Nyheter i korthet Här är tidningarnas nyheter i ett svep.

KLIMATDEKLARATION. Regeringen föreslår att alla byggen från 2022 ska ha en klimatdeklaration för att sporra byggbranschen att använda nya material och minska utsläppen. (SvD)

LITEN SPOTIFY-FEJK. Mindre än 1% av Spotifys streams var manipulerade under fjärde kvartalet. Det säger Nordenchefen för Spotify apropå debatten om fejkade lyssningar på Spotify. (DI)

EUROPOL-VARNING. Företag får räkna med alltmer målinriktade utpressningsförsök efter dataattacker. Bedrägerierna har blivit alltmer aggressiva, enligt EU-myndigheten Europol. (DI)

ALSTOM VILL KÖRA IFATT. Kanadensiska Bombardier uppges sälja sin tågverksamhet till franska Alstom. En affär skulle skapa världens näst största tågtillverkare och ses som en revansch för Alstom efter den misslyckade fusionen med Siemens. (DI)

RUSNING TILL VÅRD OCH SKOLA. Fastigheter för offentliga verksamheter har seglat upp som ett av de hetaste investeringsobjekten på den svenska fastighetsmarknaden. Ökat utländskt intresse och kommunernas ekonomiska kris talar för att haussen ska fortsätta. (DI)

POSTNORD RISKERAR HYRESSMÄLL. Postnord kan bli tvunget att betala cirka 30 miljoner kronor i hyra de närmaste sex åren om ingen aktör visar intresse för att hyra de tomma lokalerna på huvudkontoret Arken i Solna. (DN)

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -