Nynoterade Moba Network faller 21%

Börs Aktien i Moba Network, som driver ett flertal online-communities för dataspel, sjönk med 21 procent till 140 kronor när bolaget hade handelspremiär på Nasdaq First North på torsdagen.

Avslut gjordes i intervallet 140-155 kronor, vilket innebar nedgångar på 12-21 procent jämfört med teckningskursen på 176:50 kronor i nyemissionen inför noteringen.

Nyemissionen på 25,6 miljoner kronor tecknades till 124 procent, enligt besked i slutet av november. Moba Network värderades i erbjudandet till 275 miljoner kronor före kapitaltillskottet.

"Efter genomförd emission är vi väl rustade för att förstärka vår position som en ledande aktör inom communities för e-sport och gaming, marknader med en stark underliggande tillväxt. Vår ambition är att fortsätta vår tillväxt genom förvärv av nya verksamheter, vidareutveckling av nya egenskaper på befintliga plattformar och communities, affärsutveckling av nya intäktsströmmar samt varumärkesbyggande och lansering av nya communities", sade Moba Networks vd Björn Mannerqvist i slutet av november.

Tin Fonder var så kallad cornerstone investor och hade åtagit sig att teckna aktier för totalt cirka 10 miljoner kronor. Det motsvarade cirka 39 procent av erbjudandet och 3,3 procent av antalet aktier efter erbjudandet vid fullteckning.

I september 2018 genomförde Moba Network förvärv av Criticalclick som hade etablerade varumärken samt lönsamhet med goda marginaler, uppgav Moba Network inför emissionen.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -