Rapportfloden: Blandade resultat

Q3 Här är måndagens delårsrapporter. Bland annat har Consilium rapporterat.

Gaming Corps rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) i det tredje kvartalet blev -0,5 miljoner kronor (-5,2). Nettoomsättningen sjönk till 0,8 miljoner kronor (5,2).

"Omsättningen för perioden är blygsam då innevarande utvecklingsprojekt inte ännu lanserats och det därmed inte uppstått några nya intäkter. Kostnaderna visar på hur lönemassan minskat pga. nedläggningen i Austin samtidigt som vi satsat på infrastruktur på Malta - nytt bolag, ansökan om licens, lokal, inventarier med mera", skriver vd Juha Kauppinen och fortsätter:

"Vi är inte ute ur gropen än, och tills den dagen vi är ute är bolaget fortsatt lovande men inte framgångsrikt. Det är vi i ledningen och styrelsen fullt medvetna om. Jag gör därmed som vanligt inga stora utfästelser eller prognoser men lovar att vi har mycket krut kvar än att fortsätta gräva".

Forskningsbolaget Oncology Venture, med fokus på precisionsmedicin, redovisar ett ebitda-resultat på -17,9 miljoner danska kronor i det andra kvartalet (-4,1).

Nettoresultatet var -22,2 miljoner danska kronor (-3,3). Kassaflödet från den löpande verksamheten var -20,8 miljoner kronor (-8,5). Bolaget hade ingen omsättning under kvartalet (-0,1).

Consilium, som utvecklar system för säkerhet, miljö och navigation, redovisar ett nettoresultat för kvarvarande verksamhet på -19,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (-32,4). För koncernen som helhet var nettoresultatet -30,8 miljoner (-43,4).

Nettoomsättningen uppgick till 427 miljoner kronor (345). Bolaget har redan redovisat omsättningen eftersom den offentliggörs varje månad.

Rörelseresultatet blev -2,2 miljoner kronor (-15,7). Rörelseresultatet påverkades bland annat av en goodwillnedskrivning om 40 miljoner kronor.

"Med hänsyn till den svaga marknadssituationen inom olje- och gasmarknaden, särskilt inom offshore, väljer Consilium att skriva ned goodwill med 40 miljoner kronor avseende affärsområde Safety Engineering", skriver Consilium i rapporten.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -