Rapportfloden: Blandade resultat

Börs Rapportfloden är i full gång denna veckostart.

Beijer Electronics, verksamt inom automation, redovisar ett resultat efter skatt på 18,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2019 (11). Resultatet per aktie uppgick till 0:65 kronor (0:38).

Nettoomsättningen uppgick till 391 miljoner kronor (338), medan orderingången var 405 miljoner kronor (372).

Rörelseresultatet blev 29,9 miljoner kronor (17,7).

Tidigare bedömning att bolaget ska kunna öka såväl omsättning som resultat under helåret 2019 jämfört med utfallen för 2018 kvarstår.

Raybased, verksamma inom energilösningar, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2019 på -2,2 miljoner kronor (-2,5).

De totala intäkterna steg till 0,8 miljoner kronor (0,4), varav nettoomsättningen ökade till 0,6 miljoner kronor (0,1).

De totala kostnaderna steg marginellt till 3,6 miljoner kronor (3,6). Rörelseresultatet förbättrades till -2,8 miljoner kronor (-3,2).

"Tredje kvartalet blev en intensiv period med flera genomförda projekt. Vår första större affär blev klar med tjänsten Metering as a Service - MaaS i ett ramavtal med Castellum Väst AB", framhåller Raybased vd Jonas Almquist i delårsrapporten.

Raybased aktie handlas på Spotlight Stock Market.

Byggbolaget NCC:s rörelseresultat blev 568 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Väntat var 643 miljoner kronor, enligt Infront Datas snittestimat, utifrån tre analytikers prognoser.

Nettoomsättningen blev 13.951 miljoner kronor, mot förväntade 14.633 miljoner, och orderingången var 12.769 miljoner kronor. Snittprognosen låg där på 13.329 miljoner kronor.

Orderingången var 12.769 miljoner kronor i kvartalet, mot jämfört med väntade 13.329.

Bolaget hade en orderstock om 61,7 miljarder kronor i slutet av september, mot 63,0 miljarder kronor vid halvårsskiftet.

Banken HSBC:s vinst kom in lägre än analytikernas förväntningar på måndagsmorgonen. Samtidigt övergav banken sin intäktsguidning och flaggade för "signifikanta" omstruktureringskostnader, trots att protesterna i det strategiskt viktiga Hongkong tyngt mindre än befarat.

Det tredje kvartalets delårssiffror är de första med Noel Quinn vid rodret för Europas största bank, som till största delen har sina intäktsströmmar i Kina. Noel Quinn var inte nöjd.

"I vissa delar har vi inte nått upp till våra egna förväntningar, det är inte acceptabelt. Detta gäller särskilt i Europa och USA", skrev Noel Quinn i vd-ordet.

Noel Quinn pekade på verksamheten i Hongkong, som gett styrkebesked trots de omfattande protesterna i staden. I Hongkong var den justerade vinsten före skatt 1 procent högre i kvartalet. Banken flaggade dock för en engångspost på 90 miljoner dollar som ska reflektera den minskade ekonomiska aktiviteten i staden.

Osäkerheterna för HSBC består i övrigt av den amerikansk-kinesiska handelskonflikten och brexit, sade Noel Quinn.

Den ställföreträdande vd:n, som har för avsikt att permanentera sig på posten, har tidigare aviserat att besparingar är på ingående.

"Våra tidigare aviserade planer är inte tillräckliga för att förbättra verksamheten inom dessa områden, givet en svagare guidning för intäktstillväxten. Därför skruvar vi upp planerna för omstrukturering och flyttar kapital till områden med högre tillväxt och större chans för avkastning", sade han.

HSBC:s vinst före skatt kom in på 4,8 miljarder dollar i kvartalet, ned från 5,9 miljarder dollar samma period i fjol. Väntat var 5,3 miljarder dollar, enligt en sammanställning av analytikerestimat som banken själv gjort.

Intäkterna kom in på 13,3 miljarder dollar, motsvarande en minskning med 2 procent.

Aktien backade med omkring 2,5 procent i Hongkong under morgonen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -