"Den största tech-IPO:n på börsen i år"

Placerapodden Placeras Pär Ståhl och Fredrik von Schantz reder ut detaljerna kring Naspers notering av Prosus. Det kommer sannolikt bli den mest spännnande tech-händelsen i Europa under året.

Teknikjätten Naspers ska till Europa och sjösätter stora delar av sina tillgångar under namnet Prosus på Amsterdambörsen.

Placeras Pär Ståhl och Fredrik von Schantz reder ut detaljerna kring noteringen. Duon går igenom vilka tillgångar kommer ingå. Vilka fördelen finns med Amsterdam som marknadsplats och hur resonerar fondförvaltarna kring allt detta?

Sydafrikanska Naspers är ett av världens tio största teknikbolag. En stor del av värdet ligger i deras Tencent-investering. Nu ska kapitalet flytta till Europa för att synligöra värden. Det sker genom noteringen av Prosus.

Samtidigt ökar konkurrensen snabbt i Kinas teknik-universum, och i takt med det riskerar Tencent att tappa på marginalen.

Den 11 september handlas Prosus för första gången på Amsterdambörsen. Det blir en av årets mest spännande börshändelser.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -