Altors flaggning lyfter krisande XXL

Börs Riskkapitalbolaget Altors flaggning gällande storägarskap i den krisande norska XXL utlöste rusning i sportkedjans aktie på onsdagsmorgonen. Strax efter öppning var aktien upp över 20 procent på Oslobörsen.

 Under onsdagsmorgonen framkom att Altors fond IV har köpt 7,1 miljoner aktier i XXL och därmed äger 14 miljoner aktier i XXL, motsvarande 10 procent av aktierna, enligt flaggningsmeddelandet.

Därutöver är Altor på väg att köpa ytterligare nästan 3,1 miljoner aktier, eller 2,2 procent, för 25 norska kronor styck i XXL från bolaget självt, en affär som kräver godkännande från en extrastämma i bolaget. XXL stängde på 23:26 kronor på Oslobörsen på tisdagen.

Om affären genomförs kommer Altor äga totalt nästan 17,1 miljoner aktier i XXL, motsvarande 12,3 procent av bolaget.

Sportkedjan har varit under kraftig press den senaste tiden. Aktiekursen har trots onsdagens rusning mer än halverats från samma tidpunkt förra året, och analytiker har varslat om att bolaget kan komma att behöva nyemission för att stötta verksamheten.

På onsdagen skriver XXL att försäljningen av de treasury-aktierna kommer att dra in cirka 77,4 miljoner norska kronor till bolaget, vilket kommer att "bidra till att stärka likviditetssituationen för bolaget."

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -