På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Klart att May avgår den 7 juni

Politik Storbritanniens premiärminister Theresa May meddelade på fredagen att hon avgår som partiledare den 7 juni. Det rapporterar Reuters.

Hon sade att hon gjort sitt bästa för att implementera resultatet från brexitomröstningen, och att hon gjort rätt som försökt hålla fast vid det framförhandlade brexitavtalet. Men hon beklagar att hon inte lyckats övertyga parlamentsledamöterna om att stötta avtalet.

Efter att hon avgått kommer en process inledas för att hitta en ny ledare för de konservativa, Tories, och hon kommer att fortsätta som premiärminister under den tiden.

Hon sade också att hennes efterträdare måste hitta en konsensus om brexit i parlamentet, men en sådan kan bara uppnås om alla sidor är redo att kompromissa.

"Kompromiss är inget smutsigt ord, livet är beroende av det", sade hon.

Hon sade att hon vet att Tories kan förnya sig kommande år och att hon är övertygad om att de kan leverera brexit. Folkomröstningen var en uppmaning till en genomgripande förändring i landet.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -