Måndagens alla nya aktierekar

Börs Atlas Copco och Hemfosa finns bland aktierna som fått nya riktkurser eller rekommendationer.

Carnegie sänker sin rekommendation för Hemfosa till behåll från köp inför separeringen av Nyfosa som sker i denna vecka. Det framgår av en analys.

"Vi bedömer att Nyfosa har ett rättmätigt värde om 45 till 50 kronor per aktie samt 70 till 75 kronor för Hemfosa", skriver investmentbanken. Eftersom de två delarna bedöms vara värda nära nuvarande aktiekurs blir rekommendationen behåll. Den nya riktkursen för Hemfosa efter delningen blir 75 kronor.

Danske Bank Markets höjer sin rekommendation för Humana till köp från behåll. Riktkursen höjs till 70 från 65 kronor. Det rapporterar Bloomberg. Humana stängde på 57 kronor i fredags.

Société Générale sänker riktkursen för SKF till 125 kronor från 159 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det framgår av Bloomberg.

SKF stängde på 139:55 kronor i fredags och aktien har backat med 19 procent de tre senaste månaderna och med 23 procent sedan årsskiftet. Société Générales riktkurs ligger lägst i Bloombergs sammanställning med rekommendationer och riktkurser från totalt 22 banker och analyshus.

Credit Suisse sänker riktkursen för Atlas Copco till 210 kronor från 260 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av en analys.

Berenberg Bank höjer sin rekommendation för Tele2 till köp från sälj. Det framgår av Bloomberg.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -