Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Ovanligt stora insiderköp tillsammans med bottenformationer för index kan vända pessimismen på börsen, enligt Investtech som ser köpläge i två aktier inom spelbranschen.

OMX Stockholm PI brutit en stigande trendkanal och reagerat kraftigt ned. Ännu har ingen långsiktig säljsignal utlösts och stödet vid 546 har ytterligare en gång vänt pessimismen, i alla fall kortsiktigt. Bottnen som formades under måndagen förstärkte stödet ytterligare. Det återstår att se om detta är en tillfällig rekyl eller om stödet kan ge en stabilisering av kursutvecklingen.

Volymbalans och RSI är negativa. Investtechs kortsiktiga och långsiktiga hausseindex (optimistindex) antyder att det råder övervikt av pessimister på marknaden just nu.

Köpandelen bland insynspersoner den senaste veckan är cirka 80 procent, vilket högre än köpandelen de senaste tolv månaderna som är 74 procent. Den höga köpandelen är ett sundhetstecken för börsen.

Indexet är tekniskt neutralt på medellång sikt.

 

Kindred Group har brutit den fallande trendkanalen på medellång sikt, till följd av det ökade köptrycket i samband med fredagens delårsrapport. Trendbrottet ger enligt Investtechs statistik förbättrade utsikter för aktien att leverera meravkastning mot marknaden under kommande månader. Positiv volymbalans – under den senaste månaden har aktien tenderat stiga på dagar då omsättningen varit hög och falla på dagar då omsättningen varit låg – stärker trendbrottet.

Upp till cirka 105-110 kronor har det omsatts relativt få aktier vilket kan underlätta för ytterligare kursuppgång. Samtidigt finns indikerat starkt stöd vid cirka 80-85 kronor som kan begränsa nedsidan vid rekyler. Rekyler som inte bryter stöden skulle öppna upp för bättre ingångskurser.

Investtechs rekommendation: Svagt köp.

Kambi Group ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Detta antyder att optimismen tenderat att tillta sedan en tid tillbaka och enligt Investtechs statistik bör man fortsätta äga aktier som ligger i stigande trendkanaler.

Efter fredagens rapport har kursen pressats upp till en ny all time high vilket är en köpsignal. Det saknas horisontella motstånd över dagens kursnivå vilket antyder att uppsidan är stor. Positiv volymbalans stärker trendbilden.

Investtechs rekommendation: Köp.

Investtech eller närstående har innehav i aktien.

 

Getinge B ligger i en fallande trendkanal på medellång sikt. Fallande trender indikerar att bolaget är inne i en negativ utveckling och att köpintresset bland investerare avtar. Sedan kvartalsrapporten som redovisades den 18:e så har kursen hållts över bottnen vid cirka 79 kronor som utgör en stödnivå. Stödet kan begränsa nedsidan vid rekyler och närheten till stödet antyder att dagens kurs kan vara en bra ingångskurs för den riskbenägne investeraren.

Ytterligare insiderköp rapporterades efter resultatrapporten vilket ger en antydan om att aktien kan vara köpvärd på dessa nivåer.

Investtechs rekommendation: Neutral.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -