Arjos resultat under prognoserna

Q3 Medicinteknikbolaget Arjo redovisar ett ebitda-resultat före engångsposter på 301 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018, framgår det av delårsrapporten.

Marginalen uppgick till 15,2 procent.

Infront Estimates sammanställning av fyra analytikers prognoser låg på ett underliggande ebitda-resultat på 342 miljoner kronor med en marginal på 17,1 procent.

Nettoomsättningen blev 1.981 miljoner kronor, mot väntade 1.997 miljoner.

Arjo spår nu att den organiska omsättningstillväxten för 2018 kommer att hamna i mitten av målsättningen om 2-4 procent.

Bolagets tidigare bedömning var i den lägre delen av målsättningen om 2-4 procent.

Arjo upprepar samtidigt att koncernens rörelsekostnader för helåret 2018 förväntas uppgå till cirka 2.965 miljoner kronor i jämförbara valutor.

Arjos organiska tillväxt under det tredje kvartalet uppgick till 1,4 procent. I kvartalet hölls dock försäljningen tillbaka på grund av tillfälliga störningar i samband med ett planerat byte av logistikpartner och flytt av bolagets logistikcenter i Europa.

Det framgår av delårsrapporten.

"Leveranser motsvarande cirka 40 miljoner kronor kommer istället att ske under oktober", kommenterar vd Joacim Lindoff i delårsrapporten.

Utan leveransförskjutningarna hade den organiska tillväxten landat på 3,5 procent under tredje kvartalet.

Arjo höjer sin prognos för helårets omsättningstillväxt, till att den nu väntas landa i mitten av intervallet 2-4 procent. Tidigare prognos var att tillväxten skulle vara i den lägre delen av samma intervall.

"Vi har ett fjärde kvartal framför oss med hög aktivitetsnivå och jag räknar med en stark avslutning på året", säger Joacim Lindoff i rapporten.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -