SCA till Nordeas modellportfölj

Börs Nordea väljer att lyfta ut Electrolux ur sin svenska modellportfölj för att ersätta den med skogsbolaget SCA. Det framgår av en morgonrapport.

Banken väljer även i samband med detta att nedgradera Electrolux till behåll från tidigare köp, vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på torsdagen. Detta trots att multiplarna är låga. På kort sikt ser Nordea inga triggers i aktien. Negativa valutaeffekter och kostnadsinflation väntas fortsatt pressa marginalerna. Det blir samtidigt svårt att kompensera för detta med prishöjningar under det andra halvåret resonerar banken vidare.

Nordea anser att marknadens vinstförväntningar är för höga. Banken har sänkt sina estimat för Electrolux med 1-9 procent för de kommande tre åren.

För skogsindustribolaget SCA, som nu ersätter Electrolux i modellportföljen, anser Nordea att konsensusförväntningarna är allt för konservativa. Banken pekar på en stark marknad för kraftliner och massa vilket inte ligger i prognoserna. Nordeas vinstförväntningar ligger cirka 30 procent över konsensus för de kommande kvartalen framkommer det i morgonbrevet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -