Lundin Mining bättre än väntat

Börs Gruvbolaget Lundin Minings resultat för det fjärde kvartalet översteg analytikernas förväntningar, medan försäljningen var i stort sett som väntat.

Bolaget upprepar de prognoser för kostnader, investeringar och produktion för helåret 2018 som gavs i slutet av november i fjol och fortsätter med en kvartalsmässig utdelning om 0:03 kanadadollar per aktie.

"Vi inleder 2018 i en utmärkt position. Vi investerar i flera initiativ med låg risk och hög avkastning för att ytterligare förbättra värdet av våra anläggningar på längre sikt", skriver vd Paul Conibear i bokslutsrapporten.

Vid Los Diques, den avfallsdamm bolaget anlägger vid Candelaria-gruvan i Chile, fortsätter arbetet snabbare än ursprungligen planerat. Dammen väntas bli klar under det andra kvartalet 2018, uppger bolaget.

Vidare framgår att tillstånd att bryta malm vid nickelfyndigheten Eagle East i Michigan har erhållits under det fjärde kvartalet. Också här fortsätter arbetet snabbare än planerat.

Konflikten med lokala fackföreningar i Portugal har ännu inte lösts. Hittills har flera endagarsstrejker hållit och Lundin Mining upprepar att pågående projekt kan försenas och att produktionsprognosen för helåret därför kan komma att påverkas.

Lundin Minings operativa rörelseresultat blev 312 miljoner dollar för det fjärde kvartalet. Analytikerna hade räknat med ett operativt resultat på 292 miljoner dollar, enligt Inquiry Financials sammanställning inför rapporten.

Försäljningen uppgick till 533 miljoner dollar för perioden. Här låg Inquiry Financials konsensusprognos på 536 miljoner.

Bolaget har tidigare rapporterat produktionsvolymer.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -