Dometic prickar prognoser

Börs Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, redovisar ett underliggande rörelseresultat om 482 miljoner kronor för det tredje kvartalet.

Analytikerna hade väntat sig 481 miljoner kronor.

Nettoomsättningen uppgick till 3.399 miljoner kronor efter en organisk tillväxt på 11 procent

Analytikerna hade väntat sig 3.364 miljoner kronor respektive en organisk tillväxt om 8,6 procent, enligt SME Direkts sammanställning. 

Dometic hade under det tredje kvartalet produktionsstörningar till följd av orkanen Irma i Florida och en tyfon i Kina. Sammantaget uppskattas dessa effekter ha tyngt rörelseresultatet med cirka 10 miljoner kronor.

Det framgår av vd-ordet i rapporten för det tredje kvartalet 2017.

Dometics avgående vd Roger Johansson har en fortsatt optimistisk syn på bolagets verksamheter.

"Starka globala trender och den goda ekonomiska situationen på viktiga marknader skapar en bra grund för tillväxt", skriver Roger Johansson i vd-ordet.

Både i divisionen Americas och i APAC sågs en organisk tillväxt på 15 procent i kvartalet. Försäljnings tillväxten i regionen Emea hänförs främst till Dometics OEM-verksamhet. Lönsamheten i Emea påverkades negativt av en högre andel OEM-försäljning sett till den totala försäljningen, råvarupriserna och ogynnsamma väderförhållanden som påverkade eftermarknadsförsäljningen.

Under kvartalet lanserade Dometic, som tillverkar produkter till bland annat husvagnar och husbilar, ett program för att förbättra lönsamheten, med fokus på kostnadskontroll och effektivitetsåtgärder i syfte att nå upp till de finansiella målen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -