Hövding gör nyemission

Börs Hövding, som är listat på First North och som säljer airbagcykelhjälmen med samma namn som bolaget, ska genomföra en nyemission om cirka 37 miljoner kronor.

"I Sverige och Danmark, de marknader där Hövding har funnits längst, är efterfrågan fortsatt starkast. Styrelsen och ledningen ser ännu ingen mättnad på dessa marknader utan avser att utöka marknadsförings- och försäljningsinsatser ytterligare för att tillvarata den efterfrågan som finns", skriver bolaget som motiv till emissionen.

Bolaget omsatte cirka 35 miljoner kronor 2016, upp från cirka 20 miljoner kronor året innan. Genom företrädesemissionen skapas möjligheter för att fortsätta den starka tillväxttakten, heter det från bolaget som har ett mål att omsätta över 250 miljoner kronor år 2020, med en rörelsemarginal på 20 procent.

Emissionen ska genomföras med företrädesrätt för bolagets befintliga aktieägare. Villkoren i emissionen innebär att tre befintliga aktier ger rätt att teckna en ny aktie till kursen 10 kr. Emissionen omfattas till 100 procent av teckningsåtaganden, teckningsavsikter och garantiåtaganden från befintliga ägare.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -