Marketing Group-styre rensas

Börs Fem av åtta ledamöter avgår ur styrelsen för den First North-listade och Singapore-baserade reklambyråkoncernen The Marketing Group (TMG).

Det framgår av ett pressmeddelande inför årsstämman i april. Samtidigt föreslås två nya ledamöter, Glen Fraser och Martin Blair.

Som motivering till avgångarna nämns att det "kommer att säkerställa att koncernens styrelsesammansättning är huvudsakligen oberoende och i linje med bästa praxis inom företagsstyrning".

Den 28 februari meddelades att TMG:s styrelseordförande Jeremy Harbour samt en ledamot till skulle avgå. Samtidigt byttes finanschefen ut.

Efter förändringarna kommer styrelsen att bestå av fem ledamöter: de två ledamöter som nu aviseras, ordföranden som tillsattes i februari, samt vd Adam Graham och finanschefen Mike McElhatton.

Enligt det svenska pressmeddelandet om styrelseförändringarna avgår sex styrelseledamöter, medan den engelska motsvarigheten nämner fem. Enligt bolagets svenska presstalesperson härrör siffran sex från ett översättningsfel.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -