På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Köpvärda fastigheter

Nyheter i korthet Bra blandning på fastighetsaktierna och Bert Nordberg dementerar förfrågan om Ericsson.

SD KRITISK TILL REGERINGENS SKATTEHÖJNING. Sverigedemokraterna är emot regeringens förslag, framförhandlat med Vänsterpartiet, om att höja den statliga inkomstskatten på kapitalinkomster genom att inte justera upp skiktgränserna som planerat. (DI)

KÖPVÄRDA FASTIGHETER. Det finns fastighetsaktier som erbjuder en bra blandning av potential och risk: D Carnegie, Fabege, Atrium Ljungberg, Wallenstam, Hufvudstaden och Castellum, menar Dagens Industris analytiker Magnus Dagel. (DI)

NORDBERG DEMENTERAR. Bert Nordberg har inte fått någon förfrågan från valberedningen i Ericsson, något Dagens Industri rapporterat tidigare. "Frågan har inte kommit, men vi får se nästa år", säger han samtidigt. (DN)

RYSKA PENNINGTVÄTTSHÄRVAN NÅR SVERIGE. Samtidigt som Nordea skärper tonen kring avgifter och sin roll i Sverige sprids generande uppgifter om bristande förmåga att förhindra penningtvätt. Flera nordiska storbanker och andra bolag såsom Ericsson berörs av omfattande utförsel av pengar från Ryssland. (DI)

OBLIGATIONSLIKVIDITET OROAR RIKSGÄLDEN. Likviditeten på obligationsmarknaden är ett orosmoln, enligt Riksgäldens chef Hans Lindblad. Bedömningen är att likviditeten är "tillfredsställande", vilket är ett omdöme som är snäppet sämre än tidigare. Delvis är det en del i en internationell trend. (DI)

PENSIONSPRESSEN ÖKAR PÅ PORTUGAL. Finansminister Magdalena Anderssons ambition att stoppa skattefrihet för tjänstepensioner i Portugal tas till ny nivå när Finansdepartementet skickar formellt brev till Portugal för att få landet till förhandlingsbordet. (SvD)

ENKLARE FLYTTA PREMIEPENSION MELLAN MAKAR. Regeringen avser göra det enklare för par att göra överföringar av premiepensionen. (SvD)

PENSIONSGRUPPEN VILL MODERNISERA AP-FONDERNA. Riksdagens pensionsgrupp väcker liv i delar av den tidigare skrotade AP-fondsutredningen från 2012. AP-fonderna kan få friare tyglar i investeringarna, men samtidigt större krav på hållbarhet. (SvD)

FLER STYRELSEKVINNOR TROTS SLOPAT KVOTERINGSHOT. Hotet om könskvotering till börsbolagens styrelserum försvann. Trots det ökar andelen kvinnor i styrelserummen, enligt preliminära uppgifter. Andelen ökar till 38 procent från 36 procent i fjol. (SvD)

 

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -