Vill spara på (m)igrationen

Politik Moderaterna kommer i sin budgetmotion att lägga fram förslag på besparingar inom migrationsområdet, enligt en debattartikel i SvD.

Moderaterna kommer i sin budgetmotion att lägga fram förslag på besparingar inom migrationsområdet. Totalt uppgår besparingarna till mellan 8 och 12 miljarder kronor per år.

Det skriver Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson, partiledare respektive ekonomisk-politisk talesperson hos Moderaterna, i ett debattinlägg i Svenska Dagbladet på tisdagen.

Besparingarna gäller bland annat en effektivisering av Migrationsverket. Myndigheten har på senare tid fått kraftigt ökade resurser, och när färre människor nu söker asyl bör Migrationsverket kunna gå in i en ny fas där mindre tid kan läggas på exempelvis boendefrågor och än mer fokus kan läggas på att utreda ärenden och fatta beslut.

Andra åtgärder är att medicinska åldersbedömningar skyndsamt bör komma på plats och boendekostnaderna minska, samt en effektivare hantering av verkställighetshinder, begränsad tillgång till offentligt biträde och indragen rätt till efterlevandestöd.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -