Kinberg Batra pressad om SD

Nyheter i korthet Annie Lööf tycker Moderatledaren behöver vara tydligare om hur hon ser på att regera med stöd av Sverigedemokraterna och de svenska bankerna växer rejält i Baltikum. Det är några av helgens nyheter,

S GÅR TILL VAL SJÄLVA. Socialdemokraterna kommer att gå till val själva 2018, något samarbete med Miljöpartiet i valrörelsen är inte aktuellt, enligt nya partisekreteraren Lena Rådström Baastad. (DN sön)

LÖÖF PRESSAR. Centerledaren Annie Lööf tycker Moderatledaren Anna Kinberg Batra behöver vara tydligare om hur hon ser på att regera med stöd av Sverigedemokraterna. Men en pressad M-ledare vill inte ge klart besked. (DN lör)

FLER M-VÄLJARE VILL SAMARBETA MED SD. Allt fler Moderatväljare vill samarbeta med Sverigedemokraterna, visar en ny opinionsmätning från DN/Ipsos. (DN sön)

SPRICKA I M. Regeringens välfärdsmiljarder skapar en spricka i Moderaterna, vars kommunalråd hellre vill ha detta generella tillskott än sitt eget partis riktade pengar. (SvD lör)

EJ ACCEPTABELT KOMMUNER AGERAR BANK. Etableringsminister Ylva Johansson tycker det är oacceptabelt att kommunerna får agera bank åt staten, som är skyldig 20 miljarder kronor för flyktingkostnaderna. Men någon snabb lösning är inte i sikte. (DI lör)

FACK SER RÖTT EFTER KRYMPT BUDGET. Arbetsbelastningen på Migrationsverket är fortsatt hög, men nu har regeringen beslutat att 200 miljoner kronor ska sparas på personalen nästa år. Detta har fått facket att se rött. (DN sön)

BOKRIS KAN LÖSAS MED NORSK METOD. SvD:s ränteråd tycker att regeringen ska införa skattesubventionerat bosparande för unga, en metod som blivit en succé i Norge. (SvD mån)

INGA NYA BOÅTGÄRDER NU. Finansinspektionens chef Erik Thedéen följer utvecklingen på bostadsmarknaden, men några nya åtgärder i närtid är inte aktuellt. Samtidigt uppmanar EU-kommissionen Sveriges beslutsfattare att planera för det värsta. (SvD lör)

BANKER VÄXER I BALTIKUM. Trots konflikthot och sanktioner ökar de svenska bankerna rejält i Baltikum. Efter Nordea samgående med DNB i regionen håller Swedbank och SEB öppet för förvärv. (DI lör)

CONCENTRIC UPPKÖPSKANDIDAT? Haldex är på väg att köpas ut från börsen och med en vidöppen ägarlista framstår även Concentric som en sannolik utköpskandidat. (DI lör)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -