Fritt fall i Samsung

Börs Teknikjätten har rasat 22 miljarder dollar på börsen på två dagar efter att problemen med bolagets smartphone Galaxy Note 7 eskalerat.

Teknikjätten Samsung Electronics har förlorat 22 miljarder dollar i börsvärde på två dagar efter att problemen med bolagets smartphone Galaxy Note 7 eskalerat.

Under fredagen och måndagen har aktien rasat 11 procent, sedan amerikanska myndigheter följt Samsung självt och varnat användare av Note 7-modellen för att ladda batteriet. Samtidigt har flygmyndigheter och flygbolag förbjudit passagerare att använda modellen under flygningar.

Den 2 september gick Samsung ut och stoppade försäljningen av Galaxy Note 7, som en följd av rapporter om att batteriet i modellen brunnit eller exploderat när det hade laddats. Då regerade dock inte aktien i så stor utsträckning.

De senaste dagarnas kursfall kommer i och med framväxande indikationer på att skadorna för återkallandet av produkten kan kosta bolaget avsevärt mycket mer än de tidiga estimaten om 1 miljard dollar.

"Samsungs mardröm blir bara värre och värre", sammanfattar Bryan Ma, vid analysföretaget IDC, till Bloomberg News.

Förutom den marknadsföringsmässiga skadan på bolaget tar Bryan Ma upp risken för att flygbolag, i stället för att bannlysa endast Note 7-modellen, beslutar sig för att förbjuda alla Samsungmodeller vid flygningar med hänvisning till att det kan vara svårt att avgöra vilken modell som är vilken.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -