"Bennet: Ett misslyckande"

Börs (uppdaterad) Att Getinges vd Alex Myers fick sparken efter ett år på måndagen har inget med amerikanska läkemedelsmyndighetens pågående granskning att göra, hävdar ordföranden Carl Bennet, som säger att beslutet vuxit fram successivt.

Att Getinges vd Alex Myers fick sparken med omedelbar verkan på måndagen har inget med den pågående granskningen av medicinteknikbolaget från den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA.

Det uppger Getinges styrelseordförande Carl Bennet i en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt på måndagsmorgonen.

Besked från FDA och eventuella sanktioner väntar sig Carl Bennet någon gång under september eller oktober.

"I samband med kvartalsrapporten hoppas jag verkligen vi kan säga någonting", säger styrelseordföranden.

Getinges niomånadersrapport väntas den 18 oktober.

"Getinge-koncernen genomgår en förändring, utveckling och inriktning. Och där tas olika steg och då gäller det att kunna utveckla det här mot framtiden. Dels är det en centralisering av vissa saker och dels en omstöpning av hur vi jobbar mot marknaden och hur man utvecklar Getinge mot framtiden. Där har vi haft olika uppfattningar", kommenterar han.

Carl Bennet kallade Alex Myers för "given kronprins" när det blev klart att han skulle ta över efter den mångårige vd:n Johan Malmquist i januari förra året. Nu idkar Carl Bennet viss självkritik.

"Det är ju alltid ett misslyckande när man inte lyckas med tillsättningen av sin vd. Det tar jag på mig och då får jag rätta till det", säger han till Direkt.

Tillförordnad vd blir Joacim Lindoff som hämtas från internt håll. Han är en av kandidaterna till att bli permanent Getinge-chef.

"Vi kommer att ha en rekryteringsprocess där vi tittar på interna och externa kandidater. Och Joacim är en kandidat i den här processen".

Carl Bennet hänvisar till Getinges niomånadersrapport i mitten av oktober för ytterligare information kring måndagens besked.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -