På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Orlando-skytten anställd - kursen rasar

Masskjutningen i USA Köpenhamslistade bolagets aktie rasar sedan det visat sig att mannen bakom helgens masskjutning i Orlando - USA:s värsta någonsin - var anställd. Kursen är nu den sämsta sedan 2009.

G4S backar drygt 7 procent på Londonbörsen sedan det visat sig att den man som misstänks för helgens masskjutning i Orlando i USA var anställd på säkerhetsbolaget.

Mannen hade varit anställd på G4S sedan 2007, men ska enligt Bloomberg News inte ha varit i tjänst vid tidpunkten för skjutningarna. Kopplingen mellan mannen och säkerhetsbolaget väntas dock väcka frågor kring hur G4S sköter rekryteringen och kontrollen av sin personal. G4S har över 600.000 anställda globalt.

G4S USA-chef John Kenning lät i ett kort uttalande meddela att bolaget samarbetar med FBI i dess utredning.

Under natten har uppgifter framkommit om att FBI haft den misstänkta mannen "på sin radar" sedan tidigare, något som G4S inte nödvändigtvis ska ha känt till, enligt Bloomberg.

Aktiekursen har halverats på ett år och ligger för närvarande på den lägsta nivån sedan 2009. G4S är noterad på London- och Köpenhamsbörsen.

 

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -