På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Går ihop med Google

Digitalt Filmbolaget gör gemensam sak med internetjätten. Även svenska uppstickaren är med på ett hörn.

Google utvecklar en särskild kamera avsedd för virtual reality tillsammans med filmföretaget Imax. Planen aviseras vid Googles årliga utvecklarkonferens, Google I/O, i San Francisco på fredagen.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Imax VR Camera ska göra det möjligt att filma högupplöst 3D-innehåll med 360 graders betraktningsvinkel. Imax kameraspecialister ska arbeta tillsammans med Google i designen av kameran, där Imax bildfångarteknik kommer att användas.

Kameran kommer även att stödja Googles teknik Jump, en plattform för att skapa och se 360-graders video i 3D.

Samtidigt meddelar svenska Starbreeze att man har har ingått i ett samriskbolag med Imax för att skapa ett koncept för så kallade destinationsbaserade VR-upplevelser under Imax varumärke. 

Bolagen är likvärdiga partners och överenskommelsen innebär bland annat att parterna ska erbjuda en VR-upplevelse baserad på Starbreeze headset Star VR i en Imax-miljö. Dessutom ska Starbreeze katalog av VR-underhållning och VR-spel göras tillgängliga för Imax kunder, heter det.

Blir projektet framgångsrikt är bolagens avsikt att rulla ut konceptet globalt. Imax har i dagsläget drygt 1.000 teatrar i 68 länder.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -