Här ser tidningen köpläge

Börs (uppdaterad) Tidningen Aktiespararen lämnar ett flertal köpråd i sitt senaste nummer som publicerades på torsdagen. Här ser du vilka.

Tidningen lämnar ett flertal köpråd i senaste numret, publicerat på torsdagen: teleoperatören Millicom, infrastrukturtjänsteföretaget Eltel, industrikonglomeratet AQ Group, samt fastighetsbolagen Magnolia och Kallebäck.

Aktiespararen räknar med att valutamotvinden framåt mojnar för Millicom, som hade det tufft i fjol, och att marginalerna återhämtar sig.

Utdelningen lär sannolikt höjas till 2,7 dollar per aktie nästa år, motsvarande en direktavkastning på drygt 5 procent, skriver tidningen och pekar på att Millicom är verksamt på några av de mest intressanta och snabbväxande marknaderna i världen, vilket ger goda möjligheter till uthållig vinsttillväxt.

Eltel-aktien blir köpvärd av tillväxt, förvärv och uppvärderingspotential och stabil intjäning och ocyklisk affärsmodell lockar i orostider.

AQ Group, som i höst flyttar från Aktietorget till Stockholmsbörsens huvudlista, får ett långsiktigt köpråd i spåren av god tillväxt och höjda prognoser. Eftersom aktien har svängt upp kraftigt på kort tid kan det dock vara klokare att avvakta och fånga upp den i en tillfällig kursdipp, skriver Aktiespararen.

Kallebäck tillhör ett relativt nytt fenomen på börsen: bolag med en enstaka fastighet som enda tillgång. Enligt Aktiespararen framstår Kallebäck som det bolag som har bäst utdelning och värdering i förhållande till risknivå i gruppen enfastighetsbolag. Dock är det värre med likviditeten, antalet aktieägare är bara drygt 200 stycken.

Aktiespararen anser att placerare bör vara extra observanta vid placeringar i enfastighetsbolag men att den höga utdelningen gör att Kallebäck kan vara ett intressant alternativ till preferensaktier.

Trots att Magnolias aktie har rusat det senaste halvåret i takt med att börsen börjat förstå sig på bolagets affärsmodell finns det potential kvar för den som vill hoppa på tåget, anser Aktiespararen. Aktien bör stiga i takt med att projektportföljen fylls på.

Astra Zeneca får däremot rekommendationen avvakta. Aktiespararen pekar på att frågetecknen hopar sig kring läkemedelsbolaget, att patenten kring tre storsäljare snart går ut och att aktien utan tillväxt är dyr.

En tröst är att i händelse av besvikelser i tillväxtagendan kan bolagets avvisande hållning till ett samgående med annan läkemedelsjätte omprövas. Astra Zeneca är i så fall en uppköpskandidat, men knappast under de närmaste åren, skriver tidningen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -