Kinas plan för att banta industrin

Kina Det går att skära ned på Kinas uppblåsta industrier utan massavskedanden och utan att landets tillväxtbana spårar ur, säger premiärminister Li Keqiang.

Li Keqiang sade, till reportrar i Peking på onsdagen, att beslutsfattarna kommer att vidta "innovativa åtgärder" för att hålla ekonomin på rätt spår då den ekonomiska utvecklingen skiljer sig åt i landet och "trög" global tillväxt tynger utsikterna.

"Det finns både svårigheter och hopp", sade premiärministern under en presskonferens som markerar avslutningen på den tolv dagar långa nationella folkkongressen, rapporterar Bloomberg News.

Fokus kommer fortsatt att ligga på strukturreformer.

"Vi tror att så länge som vi håller fast vid kursen med reformer och att öppna upp så kommer Kinas ekonomi inte att drabbas av en hårdlandning", sade han.

Han sade att Kina inte kommer att minska stödet till bönderna eller jordbruket, utan ska verka för utveckling både på landsbygden och i städerna.

Premiärministern sade vidare att förbättrade relationer mellan Kina och Ryssland också kommer att hjälpa den globala handeln.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -