Saab krossar förhandstipsen

Kvartalsrapport Saabs resultat i fjärde kvartalet blev klart bättre än väntat, men främst till följd av stora engångsintäkter.

Saabs försäljningsintäkter steg med 36 procent under det fjärde kvartalet 2015, till 10.070 från 7.425 miljoner kronor, och överträffade SME-förväntningarna med 18 procent.

"Beställningar på Gripen till Brasilien samt att förberedande arbete relaterat till ett luftburet övervakningssystem till Förenade Arabemiraten vinstavräknades vid kontraktets tecknande", lyder Saabs främsta förklaring till försäljningslyftet, enligt vad som nämns i bokslutskommunikén.

Rörelsemarginalen steg till 13,4 från 10,2 procent och stärktes till följd av resultatförbättringar i affärsområdena Aeronautics, Dynamics, Electronic Defence Systems och Support and Services.

Rörelseresultatet på 1.347 miljoner kronor (758) var klart högre än väntade 1.147 miljoner, men lyftes av diverse engångsintäkter, främst en realisationsvinst på 117 miljoner kronor från försäljning av Saabs obemannade helikopter Skeldar och en avyttring av ett fastighetsbolag som gav 107 miljoner kronor.

Omorganisationen, främst nedläggningen av affärsområdet Security and Defence Solutions, orsakade dock 106 miljoner kronor i omstruktureringskostnader.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -