Kursfall i Zalando

Börs Näthandelsföretaget Zalandos aktie faller på Frankfurtbörsen. Orsak: vädret.

Zalando upplevde sitt största kursfall på nästan tre månader i intensiv handel på Frankfurtbörsen under förmiddagen, efter kommentarer i morse om ogynnsamt väder under det fjärde kvartalet.

Det skriver Bloomberg News, som nämner att bolaget enligt sin presschef Boris Radke under onsdagen har fått frågor om det fjärde kvartalets väder från analytiker.

JP Morgan skrev i sitt morgonbrev om en sannolik negativ kursrörelse, om än bara med minus två procent, efter "IR-kommentarer som väcker frågor om Q4-marginalen och visibiliteten in i nästa räkenskapsår".

Enligt Boris Radke påverkar vädret Zalandos verksamhet, men den tyska nätmodehandlaren ska inte ha kommunicerat någon specifik ny information om det fjärde kvartalet utöver sedvanlig löpande kommunikation med analytiker.

Tyska banken Mainfirsts analytiker säger till Bloomberg att andra klädbolags vinstvarningar kan ha väckt oro bland Zalandos aktieägare, men då Zalando inte har gått ut med något separat pressmeddelande tror han att eventuella vädereffekter är begränsade och på sikt oviktiga. Även Mainfirst nämnde väderuttalande i sitt morgonbrev, men tippade på en oförändrad börskurs.

Strax före lunchtid på onsdagen var Zalandokursen ned drygt 4 procent efter att som mest ha legat på minus nästan 8 procent. Bolaget publicerar försäljningssiffror för det fjärde kvartalet på tisdag den 19 januari.

Kinnevik äger 32 procent av Zalando.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -