Kursraketen till obs-listan

Börs Gruvbolaget Nordic Mines aktie observationsnoteras tillfälligt i avvaktan på att likviden från den senaste företrädesemissionen kommer in.

Nordic Mines har ingått avtal med Lau Su Holding AB varigenom detta har åtagit sig att teckna 233.500.000 nya aktier för ett belopp om 46,7 miljoner kronor.

"Åtagandet är inte säkerställt, men det indiska bolaget Royal Refinery Private Limited har ställt proprieborgen för dess uppfyllande", skriver Nordci Mines.

Betalning ska ske senaste den 28 november, ett datum som överenskommits som en följd av de utförseltillstånd för valuta som krävs från Indien.

Bolaget har tidigare meddelat att det inte har tillräckligt med rörelsekapital för att täcka sina behov under de kommande tolv månaderna.

"Underskottet bedöms uppstå innan årsskiftet och bolaget misslyckas med en kapitalanskaffning genom företrädesemissioner är det högst sannolikt att det skulle kunna leda till en ny företagsrekonstruktion, konkurs eller annan avveckling av bolaget", skriver Nordic Mines.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -