Onsdagens rapportslakt

Börs En aktie faller 14 procent efter att bolaget släppt sin kvartalsrapport på morgonen. Här ser du vilken.

Energi- och miljöteknikkoncernen Opcon redovisar ett resultat efter skatt på -15,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2015 (19,8). Resultatet per aktie uppgick till -0:04 kronor (0:05).

Nettoomsättningen uppgick till 46,5 miljoner kronor (50,4). Ebitda blev -11,3 miljoner kronor (20,5).

Opcon har sålt huvuddelen av koncernens verksamhet inom kompressorteknologi och Waste Heat Recovery, vilket påverkar jämförelsen med fjolåret.

Opcon räknar med fortsatt höga kostnader och kännbara förluster inom den löpande bioenergiverksamheten under fjärde kvartalet

Efter att försäljningen av verksamheten inom Kompressorteknologi och Waste Heat Recovery avslutats har den strategiska översynen intensifierats. Bolaget anser att den svenska marknaden inom bioenergi är i behov av konsolidering och bedriver för närvarande en strategisk översyn med utgångspunkten att bolaget ska ta en aktiv del i en sådan konsolidering.

"Detta skulle kunna ske såväl som köpare eller som säljare av verksamhet. Styrelsen ser också en risk för att den översyn som inletts, beroende på strategiska val, kan komma att medföra ytterligare kostnader och värdeförändringar", skriver bolaget.

Även organisationen och administrationen ses över vilket förväntas leda till åtgärder med medföljande kostnader, som dock inte ännu har kvantifieras.

Opcons styrelse avser att kalla till extra bolagsstämma som planeras avhållas under första kvartalet 2016. Styrelsen avser där att föreslå ändring av bolagsordningen där Opcon byter namn.

Styrelsen räknar också med att den kommer att lägga förslag om omvänd split och en nedsättning av aktiekapitalet för att på så sätt öka fritt eget kapital och ge bolaget ökat handlingsutrymme vad gäller framtida finansiell strategi.

Klockan 9.45 hade Opcons aktie fallit 14 procent till 0,79 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -